Tylko ma. Taki problem na zapłonie gra genialnie . Ale jak już odpalę auto to słychać szum oraz jak przyspieszam to też słychać szum jak silnik wkręca się na obroty.
Niby w komentarzach nawet z pl piszą że wszystko działa prawidłowo
Standard w tego typu sprzęcie. Wystarczy że urządzenie zasilane jest z instalacji elektrycznej samochodu (a w tym przypadku jest) i będą dokładnie takie objawy.
Co możesz zrobić? Jeżeli nie masz głośności w telefonie na maks, to daj ją na maks a przycisz w radio. Czasami da się w ten sposób zejść poniżej słyszalności zakłóceń. Jeżeli masz w smartfonie powiedzmy na 30% i głośność do wymaganego poziomu podkręcasz w radio, to szumy będą większe - tak przynajmniej było we wszystkich przypadkach, z którymi się spotkałem.
Zastosować filtr szumów, niestety nie mam nic sprawdzonego.
Miałem wcześniej bluetooth inny ale też pod zasilanie auta było to samo .
Obejrzałem
Zastosowałem przetwornice która poleca i problem znikł ale niestety tak się grzała że po chwili rozłączyła bluetooth aż wkoncu się spaliła.
.i nie wiem czy wybrać b1212s1w czy znów będzie za słaba na napięcie 12v
1W to za mało, BT razem z całym ambarasem pewnie z 10W ciągnie, więc kup sobie przetwornice STEP-DOWN o większej mocy, np. 2-3A 12V . Większość ma potencjometr do regulacji napięcia wyjściowego, radiator itp.
Wyższe napięcie uszkodzi BT. MA być więcej A a nie V na wylocie.