Bluetooth

Witam mam pewien problem, ponieważ nie pokazuje mi się w menedżerze urządzeń zakładka bluetootch.

Szukałem odpowiedzi w internecie lecz nic nie udało mi się znaleźć, mam nadzieje że ktoś mi w tym pomoże. pozdrawiam, z góry dzięki :wink:

A masz w ogóle adapter Bluetooth?

To wygląda tak jakby twój komputer nie posiadał Bluetooth i czy w ogóle posiadasz jakiś adapter? Ja bym ci polecił np. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/pozostale-akcesoria-komputerowe/adapter-usb-savio-bt-040. Sam używam, ale łączność z niewiadomych powodów działa bez zarzutów tylko ze sprzętem dźwiękowym, a np. przesyłać plików z telefonu nie mogę. Bardziej zwalam winę na laptopa, gdyż wbudowany Bluetooth jest martwy lub niezgodny do końca z systemem. Przestał łączyć cokolwiek wraz z nadejściem Windows 1909, a wcześniej szwankował. Instalacja nieoryginalnych i nowszych sterowników nic nie zmieniła

Jak napisali poprzednicy - masz stacjonarkę a zatem zapewne nie masz karty 2-in-1 (WiFi+BT) ani osobnego, fizycznego adaptera BT.

Sprawdzić możesz czy masz widoczny komputer dla innych urządzeń, zezwolenia na połączenia i informacje że coś chce się połączyć.

Po sparowaniu może powinno się dać pliki wysyłać i zapisywać bez potwierdzeń.

Opcjonalnie może stare fsquirt.exe zadziała.

Dzięki za pomoc !!!

Hehe, mam identyczny :slight_smile:

1 polubienie

Być może dla tego, że jest bardzo mały wybór i większość adapterów za grosze można nabyć

Urządzenia są sparowane i widzą się wzajemnie. Podejrzewam problem z uprawnieniami lub sterownikiem, bo jak pisałem w innym temacie, wyświetlają się nieznane słuchawki dongle z błędem sterownika i mogę je tylko usunąć z listy

Jednak problem rozwiązany dzięki temu transferowi bluetooth (fsquirt.exe). Nie myślałem, że potrzeba takiego narzędzia. Dzięki wielkie. Zastanawiają mnie tylko te dongle i co one mają znaczyć skoro słuchawki i mikro-wieża łączą się bez problemu, a dźwięk jest nawet lepszy niż przesyłany z telefonu