Z powodu wspomnianej mitycznej wolności słowa?
to przecież ty wyskoczyłeś z tą wolnością.
Brak ci jej?
Mnie nie.
Kiedyś szczekały te duże na małych, teraz wszystkie szczekają
ale dalej muszą uważać na tych dużych bo mogą przywalić.
Nie wiem jak to nazwać
wolność czy demokracja.
Faktycznie, to jego wypowiedź.
Nie odnosiłbym się do tych wypowiedzi.
Napisał np.
“Dotacje dla unijnych rolników wyrównują poziom życia ludzi ze wsi do poziomu ludzi z miast.”
Dopłata do hektara ma temu służyć?
Temu co ma więcej hektarów to jeszcze dołożą więcej, niż temu biednemu z 2 hektarami.
To ma być wyrównanie. Mówią, że na dużą kupę to i diabeł chętnie n.s.a.
Z lewackich szmatławców takich jak New York Times. Osławiony skandalista Larry Flynt wygrał proces o wolność słowa przed amerykańskim Sądem Najwyższym.
A kiedy to było?
Spróbuj dzisiaj w USA nazwać Murzyna Murzynem, albo nazwać po imieniu politykę prowadzoną przez Izrael na terenach okupowanych.
Amerykański system sądowniczy opiera się na precedensach - po takim wyroku wszystkie inne sądy są zobowiązane orzekać identycznie.
No to spróbuj dzisiaj w USA nazwać Murzyna Murzynem, albo nazwać po imieniu politykę prowadzoną przez Izrael na terenach okupowanych.
Zobaczysz różnicę pomiędzy teorią a praktyką.
Co najwyżej w paru szmatławcach będą się “oburzać” - w sądach nic nie uzyskają.
Ale z pracy Cię wyrzucą.
I wtedy Ty w sądach nic nie uzyskasz…
I tu możesz się zdziwić. Odszkodowania za bezzasadne zwolnienie z pracy są w USA bardzo wysokie. Ława przysięgłych prawie zawsze stoi po stronie pracownika.
Nie jest bezzasadne bo z powodu zachowań noszących znamiona dyskryminacji i rasizmu lub antysemityzmu.
Wy tu o Ameryce… a w Unii przygotowują karę finansową dla Polski
za “niepoprawność polityczną”
Przeze mnie nie - ja z socjalu nie żyję. Dotacji nie biorę. A cały ten burdel na kółkach finansuję z podatków potrącanych z mojej pensji.
Chyba za daleko odpłynąłeś formując takie wnioski. Ale doskonale wiem; klasyczny trolling!
To cała Polska korzysta z dotacji Unii.
Jeśli się więcej bierze niż daje, to chyba z czyjejś kieszeni.
Politycy ze swojej nie oddadzą, tylko wyciągną od mas robotniczych,
które muszą teraz strajkować, bo ich stopa życiowa uległa kilkakrotnemu pogorszeniu,
odkąd Unia przyjęła nowych (ale biednych) członków.
Dotyczy to przede wszystkim Polaków (największe dotacje) i dotyczy ciebie niestety.
Powiedz, że nie wiesz na co… te pieniądze idą i że z nich nie korzystasz.
Proponuję nie ruszać polityki, bo to dzieli społeczeństwo.
Nikt nie będzie się wypowiadał, o polityce to ja też postaram się pierwszy z tym nie wyskoczyć.
Już na to odpowiedziałem. Powiedz to tym francuzom co giną… i za co?
Mnie to boli, że ludzie tego nie rozumieją.
Nie jestem po żadnej stronie politycznej,czy państwowej
Chcę tylko prawdy bez fałszowania rzeczywistości.
Widzisz, a temat o dotacjach zacząłeś od rolników, a teraz piszesz o wszystkich. Weź może zdecyduj się w tym, o czym konkretnie piszesz.
Jeden pisze o dotacjach dla rolników czemu one służą inny, że nie korzysta z pieniędzy unijnych
i w tym można się pogubić kto i co napisał a te wyszukiwarki mnie w niczym nie pomagają.
A na twój post odpowiedziałem łącznie z cytatem.
Uważam, że powinniśmy na pojedyncze wątki odpowiadać a nie na tasiemce,
z tego się robi wielki burdel i niezrozumienie.