BOOTMGR is missing

Witam!

Kupiłem parę dni temu laptopa z systemem Vista. Eksperymentowałem aż w koncu ku mojemu zdziwieniu straciłem dostep do systemu. Pojawia sie mi komunikat “Bootmgr is missing” Czy pomozecie mi w rozwiaxzaniu tego problemu? Czy straciłem bezpowrotnie dostep do systemu? Dodam, ze cały system miałem na partycji RECOVERY. Partcje te zgrałem na DVD ale i ona mi nie rusza.

Pomóżcie! !!

Skorzystaj z płyty Vista. Na płycie wybierz język a potem kliknij na Napraw komputer a potem Automatyczne wykrywanie problemów (pierwsza pozycja) i gotowe.

Cały problem polega na tym, ze nie mam płyty. Producent zabezpieczył mnie partycja RECOVERY do której nie mam w tej chwili dostępu. Ogólnie wyglada to tak jakbym nie posiadał twardego dysku. Przez kliknięcie f10, mam dostep do systemu naprawczego ale wyzuca mnie z niego. Otrzymuję komunikatL "Error 0x400 100 130000 1002

If this issue continues, please contact HP Support"

Partycja RECOVERY to Vista ze sterownikami. Wypaliłem na płycie ale nie rusza.

Pojawia sie ten p…ny komunikat" BOOTMGR is missing"

Darek

Jedyna rada to załatw od kogoś płytę z Vistą.

Kilka pytań:

1. Jak wypaliłeś partycję recovery? Zgrałeś po prostu to co na niej było, czy może jakimś programem do robienia obezu partycji?

2. a może wypaliłeś obrazn fabryczny Windows VISTA dla komputerów HP z partycją Recovery? To np. sugeruje producent jako pierwszą operację po włączeniu kompa - wtedy te płytki są obrazem systemu i możesz z nich przywrócic fabrczną kopię VISTA dla danego komputera. W takim wypadku włóż płytkę nr 1 i z niej zabootuj komputer - powinien się przywrócić obraz i system.

NIESTETY NIE DZIAŁA, JESTEM ZAŁAMANY.

naszczęście mam ubezpieczenie, piszę do producenta.

Dzięki za chęci pomocy.