Witam. Mam oryginalną CD systemu XP do laptopa Acer lecz nie jest ona bootowalna.
Zrobiłem obraz tego Cd i wrzuciłem plik boot.bif i tak zapisany obraz w Ultra.iso wypaliłem. Lecz niestety przy uruchamianiu kompa na początku pokazuje się; couldnit find NTLDR i system zainstalowany / mam 7/ uruchamia się normalnie a CD nie bootuje.
robiłem tak juz kilkakrotnie i dalej ten sam błąd. sprawdzałem na laptopie Acer i to samo.Nadmieniam ,że CD z systemem Win XP do Acera mam oryginalny z naklejką ale Cd nie jest bootowalna.
Co zrobić jeszcze? Przeczytałem wiele informacji i robię tak jak napisane ale nic z tego.Pomożcie dziadkowi.Pozdrawiam
Właśnie jest to dla mnie też trochę dziwne bo gdy otworzyłem sobie cd z oryginalnym xp nie dedykowanym to tam są całkiem inne pliki.Nie wiem już co mam zrobić bo już męczę się z tym xp do acera kilkanaście dni i nic.Może zrobię zdjęcia tego cd od acera i zamieszczę tutaj Tylko jak to zrobić.Pozdrawiam
Jaki program przecież to są recovery i powinny zainstalować system ale podejrzewam że nic nie ruszy bez laptopa konkretnie do tych cd bo widać tam ,że jest jakiś folder PQI.Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie.