Borland c++ a DEVc++


(Sheaker) #1

Witam... jakiś czas temu napisałem sobie program w borland c++ którego używałem w gimnazujm... obecnie używam devc++ i nie moge w nim skompilowac.

oto kod programu


(2000kw) #2

witam. odpowiedz jest w miare prosta. nie mozesz uzywac biblioteki CONIO.H w devie. np clrscr to jest funkcja borlandowska wiec w devie teraz nie bedzie dzialala. poszukaj w necie zastepczej biblioteki conio, wiem ze jest na 100%. a i gdzies mi sie otarlo zeby wpisywac conio.c ale nie testowalem - mozesz sprobowac zanim poszukasz nowej.


(Agatonster) #3

Sheaker

Wklejanie tak długich kodów, logów powoduje rozjeżdżanie Forum.

Do wklejania takich kodów jak powyższy, zaleca się umieszczanie ich na ogólnodostępnych serwerach np. http://www.sendspace.com/ a na Forum podać w link do kodu.

Proszę poprawić zgodnie z sugestią. W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.