Bot czy tez wtyczka...nie wiem jak to nazwac


(Krzychu Bboy) #1

Witam. Mam taki problem gdyz potrzebuje bota lub wtyczki nie mam pojecia jak to nazwac. Nie posiadam doswiadczenia w programowaniu (jedyne co kiedykolwiek pisalem to walentynki w html bez jakis specjalnych bajerow) jednak potrzebuje programu ktory wysylalby impuls, taki jak przy wcisnieciu klawisza zalozmy "6" co 5sekund. To nie jest jakos specjalnie pilne ale prosilbym o pomoc...zdaje sobie sprawe ze ide na latwizne proszac o tlumczenie...ale ejstem zawalony normalna nauka i niestety nie ejstem w stanie ogranac jakiejkolwiek ksiazki o programowaniu. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.


(Fiołek) #2

A po co od razu książka, trochę chęci i pieniędzy i Ci każdy napisze :wink:

Jeśli chcesz sam napisać, polecam przeczytać jakiś krótki tutorial, i trochę o Win32API(lub API systemu na którym będzie to się wykonywało).


(Krzychu Bboy) #3

A moglbym prosic o jakis link? bo trudno szukac czegos o czym sie nie ma pojecia a tak ogolnie wpisuje "jak napisac bota"...to raczej nie znajduje tego czego bym chcial:P jesli chodzi o zakupienie to chetnie ale nie posiadam konta bankowego (uroki posiadania 16 lat)


(Fiołek) #4

winapi.org <- strona z opisem WIn32API.

gamedev.pl/tutorials.php <- tutorial C++.

google.pl <- wszystko inne czego potrzebujesz.


(somekind) #5

No, ale to nie jest tłumaczenie, bo konto można mieć od 13 roku życia, np.: http://www.mbank.pl/indywidualny/rachunki/osobiste/izzyKONTO/index.html

W przypływie wolnego czasu poświęciłem 10 minut: http://www.somekind.pl/_upload/soft/Bocik.rar

Możesz ustawiać sobie interwał w zakresie 0 do 100 sekund i ciąg znaków, który chcesz wysłać. O to Ci chodziło?

A tu jest kod w C#:

namespace Bocik

{

    public partial class Form1 : Form

    {

        public Form1()

        {

            InitializeComponent();

        }


        private void button_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            if (!timer.Enabled)               

            {

                textBox.ReadOnly = true;

                numeric.ReadOnly = true;

                button.Text = "Stop";

                timer.Interval = 1000 * Convert.ToInt32(numeric.Value);

                timer.Start();                 

            }

            else                                   

            {

                textBox.ReadOnly = false;

                numeric.ReadOnly = false;

                button.Text = "Start";

                timer.Stop();

            }

        }


        private void timer_Tick(object sender, EventArgs e)

        {

            SendKeys.Send(textBox.Text);

        }

    }

}

Na formie potrzebny jest button, textbox, numeric, a do tego timer :slight_smile:


(Krzychu Bboy) #6

Wlaśnie o czyms takim myslalem ale niestety nie dziala:( troche poczytalem i jak narazie czarna magia ale troche z tym powalcze bo robii sie ciekawie:)


(somekind) #7

Hmmm... LOL :smiley:

A co konkretnie nie działa?

Bo mój program działa na pewno, nawet nie próbuj zarzucać, że jest inaczej :slight_smile: Wysyła sekwencję znaków, którą podasz, co przedział czasu, który ustawisz do aktywnego okna w systemie. Nie o to Ci chodziło?

A może Ty nie masz .NET Frameworka? Jeśli tak jest, to ściągnij: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1375&.NET+Framework+2.0


(Krzychu Bboy) #8

no bo niby wszystko jest ok ale sprawdzalem na microsoft wordzi i wcale nie dusi tej 6:( a frameworka mam.. pewnie u mnie jest cos nie tak


(Monczkin) #9

Proszę nazwać temat konkretnie i poprawić błędy. Na forum używamy polskiej pisowni.