Brak 16:9 w niektórych grach

Witam,

Od pewnego czasu mam problem związany z brakiem obrazu panoramicznego w części gier.

Gry które nie działają w 16:9:

Warcraft 3 z Frozen Throne

GTA San Andreas

Splinter Cell Conviction

Gry w których problem nie występuje:

Batman Arkham Asylum

Counter-Strike

Red Alert 3

Ostatnio bawiłem się 3d w grach i instalowałem tridef 3d i iz3d, ale je odinstalowałem i wyczyściłem rejestr. Sterowniki także przeistalowałem, jednak problem występuje nadal.

Mój Hardware:

Core 2 Duo 2x2,53

GeForce GT240M

4 GB ramu

Z Warcraft 3 musisz się bawić w edycję rejestru (po info zapraszam do google “w3 16:9 res”)

Splinter Cell Conviction - ta gra to nówka więc musi działać nawet na niestandardowych rozdziałkach :wink: u mnie przynajmniej działa.

No tak, ale myślę, że to coś innego, bo problem nagle dotknął wiele gier naraz. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł który by mi pomógł. Dodam jeszcze że instalowałem jeszcze Rainmeter oraz CD Art Display, ale wątpiłem, że mogło to mieć wpływ, więc nie napisałem tego wsześniej.

To znaczy w opcjach gry SC:C nie masz swojej natywnej rozdzielczości?

Splinter Cell doznał cudownego uzdrowienia :slight_smile: W San Andreas nadal jest 4:3 pomimo włączonej opcji widescreen, na wszystkich rozdzielczościach. Dodam jeszcze, że wcześniej miałem w WC3 16:9 nawet bez modyfikacji rejestru. Może to być wina DirectX’a albo czegoś w tym rodzaju?

Temat został przeniesiony, więc podaje jeszcze, że mam Windows 7 Ultimate 64