Brak Aero

Witam. Może ktoś tutaj będzie mi w stanie pomóc. Otóż jakiś czas temu miałem antywirusa i nie wiem co on odwalił pewnego dnia, ale przestałem mieć Aero w komputerze (Jak próbuje spersonalizować ekran albo odpalić Wallpaper engine to mi pisze, że nie mam aero). Teraz pytanie, czy jest jakiś sposób aby skołować aero z zewnątrz? Czy trzeba robić formata?

Można próbować naprawić usługę Aero, zainstalować ponownie sterowniki do karty graficznej.

W wierszu polecenia uruchomionym jako administrator spróbuj zacząć od wpisania:

sfc /scannow

Właśnie przereinstalowałem je i dalej nie działa :confused:

może niema uruchomionych odpowiednich usług? cmd -> services.msc, i usługa ‘kompozycje’ jak się nie mylę i inne zależne od niej

Jeśli masz Stardock to odinstaluj i restart, to przywróciło wielu osobom Aero

Spróbuj zrobić Indeks wydajności systemu Windows, to też działało

1 polubienie

Indeks już sprawdzałem i nie pykło.

2018-08-25%2019_53_59-Us%C5%82ugi
To mi pokazuje :confused: (Chyba że coś źle zrobiłem xd)

w zakładce zależności sprawdź jakie są jeszcze usługi wymagane, i je uruchom, nie mam aktualnie siódemki to nie mam jak sprawdzić

Jest "Brak zależności2018-08-25%2019_56_26-Us%C5%82ugi

a usługi ‘kompozycja aero’ (jeśli jest) i ‘Menedżer sesji menedźera okien pulpitu’ są uruchomione?

Nie mogę znaleźć tej usługi xd

tzn nie masz usługi ‘Menedżer sesji menedźera okien pulpitu’ ? (jak klikniesz na zakładkę nazwa, to będą alfabetycznie)

Nvm. Znalazłem Menedżer sesji Menedżera okien" tylko (tego drugiego nie ma wgl. xd) i on jest włączony.

może to sprawdź

Nie pomocne, bo wg. tam wszystko jest okay. Ale ■■■■■ właśnie nie jest okay xd.

a jakieś programy do edycji kompozycji instalowałeś? sunrise? lub coś do ‘upiększania’ windowsa? poza tym co to był za antywirus? może nie dokładnie się usunął?

to był AVG i całkowicie go wywalił chyba.

Próbowałem Wallpaper Engine, ale też nie pykło. Mogę spróbować sunrise’a, ale wątpię

generalnie to musisz uruchomić usługę ‘kompozycje’, czy w usługach są jakieś pozostałości po antywirusie? może w trybie awaryjnym zmień tą usługe na automatyczna? można też logi przejrzeć może coś tam będzie

druga sprawa, może złapałeś jakiś syf, co to blokuje? przeskanuj system programem ‘Malwarebytes’ i może eset online

1 polubienie