Otóż od wakacji ciągle nie mam aktualizacji do 12.5. Zmiana regionu nie pomaga (Indie, Niemcy, Indonezja). Pomyślałem, że może mógłbym to zrobić ręcznie. Teraz pytanie: czy mogę no i jak to zrobić?
Jeśli tak, to czy na pewno tego potrzebujesz, by na chama robić ręcznie i potem walczyć z źle działającym, systemem? Ja bym się upewnił i poczekał na aktualizację OTA.
Ale MIUI to tylko nakładka a nie Android 12. Mi 9T MIUI 12.5 powinien dostać bo ona działa na Androidzie 11 dopiero MIUI 13 działa na Androidzie 12 i tej wersji ten telefon już nie dostanie.
Ale ksajomi to nie Apple by wierzyć, że będzie aktualizacja.
Nawet jak UE wymusi wspieranie 5-8 lat to rzucą się producenci na latki w ramach Google Play lub zrezygnują z 300 mln potencjalnych klientów (skupią się na Azji czy obu Amerykach).
@Jimix Podejrzewam, że masz telefon z oficjalnej dystrybucji.
Ten model z europejskiej dystrybucji (EEA) nie otrzymał jeszcze MIUI 12.5. Aktualizacja MIUI 12.5 jest wyłącznie na modelach z dystrybucji globalnej (Global). W naszych sklepach ona praktycznie nie występuje.
Według strony z firmware/miui do telefonów xiaomi Mi 9T dostał MIUI 12.5 aktualnie jedynie w chinach. W przypadku wersji europejskiej (EEA) dostępna jest jedynie wersja 12.1.