Brak aplikacji google play, po zainstalowaniu lineage 15.1

samsung-s3
lineageos
(pikaczu) #1

Dziś w moim galaxy s3 zainstalowałem lineage 15.1 i gaps w wersji mini. po zainstalowaniu nie ma aplikacji od google. co mam zrobić? szczególne chodzi mi o google play

(krystian3w) #2

“Gapss mini” może wymaga osobnej instalacji pliku z sklepem?

(qbpm) #3

To chyba źle zainstalowałeś te GAPPS, może zła wersja? zła platforma?

1 Like
(pikaczu) #4

Zainstalowałem arm 64

(krystian3w) #5

No coś mi się wydaje że S3 nie ma 64 bitowego procesora ARM?

(pikaczu) #6

W lineage 14.1, tak miałem

(Paweł A.) #7

Przerabialem to. Ściągnij inną wersję gapps.

(pikaczu) #8

Chodzi o inny wariant lub platforma arm?

(Seba228215) #9

Napisał inna wersja.

(pikaczu) #10

Nie instalowałem.

(Seba228215) #11

Zazwyczaj, jak custom rom jest dostępny na twój telefon, twórca od razu udostępnia odpowiednie gapps, które pasują. Wiem, bo przy innych custom rom też są gapps z linkiem do pobrania ze strony skąd pobierałeś custom rom. Więc w zasadzie nie powinieneś mieć problemów z gapps.

(pikaczu) #12

Lineage stąd, a gaaps stąd. ja zawsze instalowałem arm64, czy to dobrze?

(Paweł A.) #13

A czy S3 na pewno ma arm64?

(pikaczu) #14

Nie wiem :frowning:

(Paweł A.) #15

Masz zwykłą wersję S3, mini, czy Neo?

(pikaczu) #16

Zwykłą, gt-i9300

(Paweł A.) #17

Zatem masz arm mali-400 mp4.

(pikaczu) #18

Tzn, że muszę arm, zamiast arm64?

(Paweł A.) #19

Dokładnie.

(pikaczu) #20

Dobra, to muszę zrobić zrestart i ponowne instalować.