Cześć. Czasami podczas otwierania jakiejś aplikacji (głównie gier) wyskakuje okienko (screen poniżej).
Ogólnie mimo to gra/aplikacja uruchamia się normalnie, nie ma z nią żadnych problemów ani żadnych „crashów”. Po kliknięciu „Przejrzyj sklep Microsoft Store” otwiera się tylko jego główna strona i nic konkretnego do zainstalowania czy pobrania. Znalazłem w necie opisywany problem i jego teoretyczne rozwiązanie w tym linku: Forum Microsoft
Zastosowałem się najpierw do punktu pierwszego ale ten nie rozwiązał mojego problemu. Chcąc zastosować się do punktu drugiego niestety dostaję taką odpowiedź zwrotną:
Plik jest bo aplikacja normalnie się uruchamia i działa.
Zrobiłem już wcześniej tak jak jest to tam opisane i nic z tego.
Wyczytałem, że problem pojawia się w momencie gdy odinstaluje się Xbox Game Bar z Windows 11. Owszem, Ja u siebie to odinstalowałem bo niepotrzebnie uruchamiało się w tle i zabierało zasoby. Wyłączyłem też w opcjach Game Bar uruchamianie w tle i przechwytywanie obrazu.
Podany przez ciebie link i polecenia powershella, które stosowałes, dotycza problemów z uruchomieniem lub aktualizacją Windows Defendera (.SecHealthUI.exe)