Brak ATI CCC

Po upgrade do Win 7 nie mogę zainstalować ATI CCC. Sterownik się instaluje a CCC też niby ale go nigdzie nie ma. Stery są ze strony AMD i potem moddowane. Na Viście było OK a tutaj nie wiem w czym problem.

Problemem jest w Windows 7 lub producent. U mnie jest to samo. Znaczy się, pojawia się informacja o tym, że program nie działa (czy jakoś podobnie, nie pamiętam w tej chwili.)

Dziwne!Wczoraj sciągałem CCC ze strony AMD i u mnie działa wszystko ok! Win7RC x64.

Ściągałeś sterownik osobno i do tego CCC w wersji polskiej?Jeśli tak pobierz cały pakiet(sterownik+CCC), zmodyfikuj i zainstaluj.CCC będzie niestety w takim przypadku po angielsku.

Z ciekawości sprawdzę, ale skoro są inne wersje językowe pod Win 7 to powinny działać. Instalacja anglika nie jest rozwiązaniem problemu.

Ale ty masz zapewne tak samo jak ja… czyli instalka Windows 7 na czysto a tymczasem kolega scafander ma system po upgrade do Windows 7…

Może coś się skopało podczas tego upgradu…

Wybrałem opcję czystej instalacji systemu, więc nie powinno być raczej problemu.

u mnie w jednej i drugiej wersji CCC śmiga jak powinno, jednak ja spotkałem się z problemem takim, iż Firefox na windzie 7 na takim samym notebook’u jak mój nie działa prawidłowo (mimo wielokrotnej instalacji systemu czy x86 czy x64). Więc wina chyba leży po stronie lapka…

Sprawdziłem pakiet sterownik+CCC i instaluje się. Swoją drogą polska wersja CCC jest o wiele wygodniejsza w korzystaniu niż angielska.

Problem jednak dalej istnieje, może w tym miesiącu po wydaniu nowych sterów coś się zmieni, zobaczymy.