Brak Autorun


(Rog1201) #1

Witam, mam pytanie jak włączyć autorun w winxp?


(mareksolak) #2

Autorun pewnie jest , tylko w BIOS'ie musisz zmienić boot na CD


(adam749) #3

Poczytaj.


(Cosik Ktosik) #4

Chodzi o autoplay: Naprawa?


(Rog1201) #5

Chodzi mi o to aby jak włożę płytkę do napędu to pojawiało się menu

instalacja

graj

itp


(adam749) #6

To spróbuij tego co podałem ja i cosik_ktosik.


(Kolmar) #7

Inna metoda:

ściągasz TweakUI i w opcjach My computer -> autoplay -> types zaznacz te dwie opcje co masz w sekcji autoplay drive types.


(Rog1201) #8

Zrobiłem tak jak radzisz rokko wkładam płytę i nic mi nie wyskakuje (a jeszcze przed formatem wyskakiwało)

adam749 ja w tych moich drzewkach nie widze

HKEY_Local_Machine\System\CurrentControlSet\ Cdrom tego CD rom u mnie nie ma :slight_smile:


(adam749) #9

To ten: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom. Na tej stronie co podąłem to chyba błąd jest. To chodzi o tą gałąź.


(Cosik Ktosik) #10

Najpierw użyj tego programu co podałem, a co do rejestru:

te są od włączania autoplay:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\Cdrom]

"AutoRun"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Cdrom] 

"AutoRun"=dword:00000001

(Rog1201) #11

OK ale na tej stronie to co mam kliknąć continue?


(adam749) #12

rog1201 , Jakiej stronie??


(Cosik Ktosik) #13

Tak, muszą sprawdzić czy windows jest legalny.


(Kolmar) #14

Ściągnij tego Fix-a, rozpakuj i zaimportuj do rejestru.

Co do tego narzędzia MS to znajdziesz go również tutaj - http://www.softwarepatch.com/windows/xp-autorun.html

autorun.zip


(Rog1201) #15

Rokko zrobiłem jak mówisz ale po włożeniu płytki dalej nic mi nie wyskakuje

W dniu 22.06.2008 , o godzinie 20:11 został dopisany post przez rog1201

sprobuje jeszcze tym fixem microsoftu


(Kolmar) #16

Mam tylko nadzieję, że zrestartowałeś komputer :slight_smile:

Zmiany w rejestrze będą dopiero "widoczne" po restarcie.


(Rog1201) #17

Tak zresetowałem i wiecie co Panowie dalej nic się nie pojawia


(Kolmar) #18

Dobra, jeżeli masz win xp pro to sprawdź jeszcze w gpedit.msc a konkretnie

konfiguracja komputera -> szablony administracyjne -> system -> w panelu po prawej zobacz czy opcja wyłącz autoplay jest na "nie skonfigurowano".


(Rog1201) #19

Ja mam Wyłącz funkcję Autoodtwarzanie stan włączone


(Cosik Ktosik) #20

Daj na wyłączone.