ściągnąłem najnowszą wersje Kaspersky Rescue Disk 14.01.2013. zrobiłem na usb dysk startowy. program się uruchomił zaraz po starcie komputera. po uruchomieniu opcji skanowania wyskakuje komunikat że brak bazy i musi ją pobrać z internetu. Bazę pobrałem, ale sądziłem że ściągając najnowszą wersje (a co tydzień jest podawana nowsza wersja) to ona będzie już posiadała aktualizacje, chyba że coś trzeba wybrać w opcjach programu żeby czytał z pendriva.
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
nie dziwi mnie to że baza jest aktualizowana, wiem że kilka razy dziennie może to nastąpić.
Dziwi mnie fakt, że skoro ściągnałem plik iso z 14.01.2013 to program ten powinien posiadać chyba jakąkolwiem bazę, a okazało się że po uruchomieniu płyty i programu i tak jest potrzeba ściągnięcia bazy bo program pokazuje że żadnej nie ma…tego faktu nie rozumiem, albo coś trzeba w opcjach programu zrobić żeby widział…nie wiem