Napotkałem ostatnio problem ze swoim pendrivem. Wygląda to tak jakby został stworzony jego skrót, przez który nie mogę go otworzyć. Za każdym razem wyskakuje mi taki błąd:
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi rozwiązać ten problem. Zależy mi na odzyskaniu danych z tego dysku.
A czy jeśli usunę skrót tak jak w wątku, który wysłałeś, to czy odzyskam dostęp do danych, które już są na tym pendrive? Szczerze mówiąc, boję sie, że je stracę.
Usunąłem skrót, ale to nie pomogło. Jak otwieram pendrive to jest napisane, że folder jest pusty, mimo tego że jest na nim kilka GB danych. Co mogę zrobić w takim przypadku?
Wydaje mi się, że jeżeli programy do odzyskiwania nie pomagają, to nie odzyskasz danych. Taki pendrive sformatuj ze wszystkim (aby na przyszłość działał jak należy). Pewno złapałeś na nim wirusa i on aż tak uszkodził dane. Format niskopoziomowy zrobisz tym programem (nie zaznaczaj opcji z “quick wipe”):
Po całkowitym sformatowaniu (wywali też system plików) sformatuj windowsowym do interesującego ciebie systemu plików na tym pendrive.