Witam,
Mam kilka komputerów połączonych ze sobą za pomocą routera. Są na nich systemy operacyjne takie jak windows 98(PC), 2000(notebook), xp(PC) i 7(X64, laptop). Do komputera z win xp podłączona jest drukarka za pomocą USB HP DeskJet 1220C. Wszystkie komputery widzą się w sieci, zasoby razem z drukarkami są udostępnione dla wszystkich w sieci. Bez problemu z windowsa 2000 czy 98 mogę drukować z drukarki 1220C podłączonej do XP. Niestety z laptopem z win 7 na którym głównie pracuję jest problem. Komputery się widzą, drukarka także jest widoczna, niestety gdy próbuję coś wydrukować prosi mnie o nowe sterowniki dla tej drukarki. Windows update ich nie może znaleźć. Drukarka była podłączana do laptopa po kablu i bez problemu zainstalowana dlatego nie wiem czemu prosi o nowe sterowniki. Dodam może jeszcze tyle, że laptop także jest po kablu do routera przyczepiony. Próbowałem także podłączać go najpierw do switcha potem switch do routera i dalej nic. Przeszukałem internet w poszukiwaniu sterowników i nic. Ma ktoś może jakiś pomysł co można z tym zrobić? (Nie wiem przypisać może tcp/ip albo zakupić printserver) proszę o szybką odpowiedź.