Brak dostępu do internetu przez router - Cyfrowy Polsat

Witam. Sytuacja wygląda tak. 2 dni temu dostałem od cyfrowego polsatu nowy modem. Wcześniej miałem chyba straszy model i był on podpięty do routera i z routera przez kabel miałem dostęp do internetu. Teraz gdy podpinam nowy modem (Modem LTE HUAWEI E3372) do tego samego routera (Router WiFi/LAN Edimax LT-6408n) w taki sam sposób jak był podpięty stary modem na komputerze wyskakuje mi ‘połączenie szerokopasmowe’ czego wcześniej nie było przed zamianą modemu. Musze wpisać nazwę użytkownika i hasło tylko nie wiem o co chodzi. Wcześniej żadnych haseł nie musiałem ustawiać ani nic podobnego. Myśle że w miarę jasno opisałem problem :confused:

Skoro podpinasz modem do routera, to dlaczego o hasło i login pyta Cię system? Może operator wymaga hasła i loginu, jeśli tak, takie informacje będą na umowie lub na aneksie dołączonym do modemu (na korzystanie z modemu zapewne też masz jakąś umowę). Jeśli nie ma takiej informacji, zmień typ połączenia na inny, niż PPP lub inny wymagający loginu i hasła. Możesz też dać zrzut jak to wygląda, może będzie łatwiej coś wywnioskować.