Próbując ustawić godzinę odkryłem, że nie mogę się dostać do panelu sterowania - otrzymuję komunikat:
“System Windos nie może uzyskać dostepu do okreslonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu”.
W Panelu sterowania jak się okazuje nie mam dostępu do większości ustawień systemowych - wywala mi ten sam błąd.
JA raz tak miałem kiedy kompa miałem zawirusowanego (a może to był jakiś spyware…), do tego jeszcze nie mogłem uruchomić menadżera zadań. Po usunięciu wirusów wszystko wróciło do normy.
Dzieki za info jakim skrótem włączać - nie chodzi o dostęp do okna Windows’a z opcjami Panelu sterowania. Widok jest. Komunikat niestety pojawia się po kliknieciu na np. “Ustawienia regionalne” , “Dodaj lub usuń programy” itp.
Mam w sumie 2 userów - niewykorzytywanego Administratora i mój który ma pełen dostęp do opcji systemowych. Niestety z obydwóch poziomów nie moge uruchomić konfiguracji opcji ujętych w Panelu sterowania.
Ten trop z wirusem wydawał mi się najbardziej prawdopodobny dlatego wcześniej poddałem sprawdzeniu logi - ale tu wyszło czysto.
@yatzecky spróbuj uruchomić kompa w trybie awaryjnym i zobacz czy tam Ci zadziała, jeśli tam Ci działa to zaplanuj mu full skan diska i sprawdź czy w normalnym trybie będzie działać. Poleciłbym jeszcze przelecieć rejestr jakimś programem do porządkowania rejestru.
czytając twoje posty i odpowiedzi na nie widzę że w tym temacie nikt cię nie rozumie włącznie ze mną
Zakładasz temat w dziale bezpieczeństwo Brak dostępu do panelu sterowania przeczytaj ten tytuł kilka razy i zrozum o czym piszesz
Po tygodniu otwierasz nowy temat w innym dziale Brak dostępu do panelu sterowania - XP analogicznie jak przy pierwszym przeczytaj ten tytuł kilka razy i zrozum o czym piszesz
Wszyscy próbują ci pomóc sugerując się tytułem a ty piszesz w jednej z odpowiedzi