a więc mam taki problem.mam win7 Ultimate i jakiś czas temu przeinstalowywałem Windowsa dalej na tego samego.na dysku C miałem folder z zdjęciami i teledyskami,przeniosłem je na dysk D i po wprowadzeniu nowego Windowsa nie mam dostępu do tego folderu.a poza tym nazwy zdjęć i teledysków są w kolorze zielonym.wiem ze chodzi tutaj o brak uprawnień ale nie mam pojęcia co mam zrobić żeby to obejść.
potrzebuje waszej pomocy bo to są dla mnie ważne zdjęcia a szczególnie dla mojej przyszłej żony.to są zdjecia jak jest ubrana w suknie ślubna w salonie.
czytam tak sobie te wszystkie posty i porady i płakać mi się chce bo mam podobny problem a rozwiązań brak.
Kupiłam komputer jakieś 3 lata temu z wgranym już Windows 7 (niestety nielegalnym) nie otrzymałam żadnej płyty ani klucza ani kopii certyfikatu szyfrowania. Nie przypominam też sobie żebym przeinstalowywała ten system aż do dzisiaj Sama również nigdy nie włączałam żadnego szyfrowania danych!!
Jedyny folder jaki ma dla mnie jakąkolwiek wartość na dysku ma czcionkę w kolorze ZIELONYM , ale co ciekawe ma podfoldery z czcionką w kolorze CZARNYM i nie są to pliki skopiowane dzisiaj (po reinstalacji systemu), po prostu część ze zdjęć jest dostępna i mogę je przeglądać a część nie. Nie wiem dlaczego tak się stało bo nigdy ich nie przenosiłam, ani nie kopiowałam (są tam od 3 lat)? System od zawsze instalowany był na dysku C a resztę danych mam na D.
Błagam jakieś porady bo te zdjęcia mają dla mnie ogromną wartość i nie chcę ich stracić.
A może jeszcze dodatkowo dopiszę, że znalazłam właściciela plików, ale w “WŁAŚCIWOŚCI/ZABEZPIECZENIA” “Nazwy grup i użytkowników” widnieje on jako “konto nieznane” i jedocześnie “Home users”
Czy teraz po reinsatalcji powinnam dokonać kopii certyfikatu szyfrowania?
Prawy przycisk myszy na folder - właściwości - karta ogólne - zaawansowane
Znajduje się tam opcja dotycząca szyfrowania, co tam masz?
Konto nieznane i te cyferki w nawiasie normalnie oznaczają chyba, że użytkownik został usunięty. Nie wiem jak jest w przypadku szyfrowania. Czy usunąłeś z systemu jakieś konto użytkownika? Teraz nawet jakbyś stworzył nowe konto o identycznej nazwie, to już jednak będzie zupełnie inne konto. Nieważne.