Witam,
ostatnio zauważyłem kłopoty z dostępem do niektórych stron internetowych.
Czasami nie działało google.pl, ale działało google.co.uk/.de/.fr lub na odwrót.
Teraz sytuacja się polepszyła, lecz non-stop nie mam dostępu do strony http://www.tripsta.pl.
Co dziwne - mam możliwość dostępu do niej korzystając z proxy (bramki lub przy użyciu zwykłego proxy IP). Mam możliwość połączenia się z ową stroną przy użyciu innego komputera w sieci (pod router jest podpiętych parę urządzeń).
Połączenie bez proxy daje “Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.”, natomiast tracert do tripsty:
Trasa ledzenia do tripsta.pl [5.9.185.34]
przewyľsza maksymalnĄ liczb© przeskok˘w 30
1 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
2 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
3 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
4 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
(...)
28 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
29 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
30 * * * UpynĄ limit czasu ľĄdania.
Dodam, że próbowałem się już łączyć przy użyciu innej przeglądarki (Chrome/Opera), przy wyłączonym antywirusie oraz zmienionym IP oraz DNS (ustawionym automatycznie oraz DNS google) - nic to nie dało. Połączenie bezpośrednio z IP 5.9.185.34 również daje restart połączenia. Jestem naprawdę sfrustrowany tą sytuacją, szczególnie że mimo względnego obycia z komputerem i sieciami nie jestem w stanie dojść do tego, gdzie leży przyczyna. Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam //////// Znalazłem rozwiązanie do problemu, dzięki temu, że wyświetlił się raz błąd:
Kto ma podobny problem, niech napisze do mnie:
zpxyff maupa jadamspam.pl