Brak drukarki jaką wybrać?

Witam ostatnio zepsuła mi się drukarka miała ponad 7 lat był to canon pixma IP1000 i chodzi mi jaką drukarkę teraz wybrać canon był z tym dobry że miał bardzo tanie tusze markowe . I chodzi mi o drukarkę która miałaby tanie tusze lub tunery albo droższe ale wydajne jeżeli droższe to co najmniej na 600str i żeby drukarka nie była też bardzo droga chodzi mi o drukarkę nową maksymalnie 500zł większego limitu nie zdobędę. Drukarka jest synowi głównie potrzebna do nauki gdyż jestem uczniem LO a że jest osobą słabowidzącą prawie wszystkie prace domowe odrabia i drukuje w powiększonym druku z komputera. Marka specjalnie nie gra roli ale konieczny jest kolorowy tusz gdyż np: Zdjęcia zabytków miasta na PO muszą być w kolorze sami rozumiecie. Słyszałam że dobre drukarki są laserowe bo tunery mają bardzo wydajne ale nie za bardzo umiem zorientować się na takiej w tych granicach cenowych co wam podałem więc jeżeli jest to prawda że one są one dobre podajcie konkretne modele.

Pozdrawiam gaga12.

CANON Pixima IP2700

(zasobniki:

kolor: 78zł

czar/biał: 60zł)

Cena: 166zł

(agito.pl)

Przepisz to jeszcze raz, tym razem po polsku, z zastosowaniem interpunkcji. Moze wtedy komukolwiek będzie chciało się dotrwać do końca Twojego wywodu.

Poszukaj Brotherów w przedziale > 300 PLN, ew. pokombinuj z domowymi CISS. Kolorowe lasery są ciekawe, ale te tanie w eksploatacji to chyba nieco wyższa półka cenowa.

zastanów się nad jakimś starszym canonem… Ja mam najnowszego canona i tusze są strasznie drogie! Mówię o zamiennikach… komplet tuszu kosztuje ok 50zł…

Dlatego jak ma być ekonomicznie to starsze modele się sprawdzą…

Co do CISS to nie polecam! !!

Możesz się jeszcze zastanowić nad uzupełnianiem samemu tuszy…

Witam ponownie a co sądzicie o drukarce HP DeskJet Ink Advantage k209g? Drukarka kosztuje 389zł w pobliskim sklepie wraz z tuszami a tusze dość wydajne bo według internetu czarny jest na 600 str a kolor na 250 str i nie są aż tak drogie tusze gdyż w tym samym sklepie 29 zł oryginał a w hipermarkecie Carrefour jeden 39,99zł. A słyszałem że firma HP jest dominującą firmą komputerową na rynku w jakości i wykonaniu(Ale nie miałem żadnego urządzenia tej firmy więc dlatego tylko słyszałem.)