Witam ostatnio zepsuła mi się drukarka miała ponad 7 lat był to canon pixma IP1000 i chodzi mi jaką drukarkę teraz wybrać canon był z tym dobry że miał bardzo tanie tusze markowe . I chodzi mi o drukarkę która miałaby tanie tusze lub tunery albo droższe ale wydajne jeżeli droższe to co najmniej na 600str i żeby drukarka nie była też bardzo droga chodzi mi o drukarkę nową maksymalnie 500zł większego limitu nie zdobędę. Drukarka jest synowi głównie potrzebna do nauki gdyż jestem uczniem LO a że jest osobą słabowidzącą prawie wszystkie prace domowe odrabia i drukuje w powiększonym druku z komputera. Marka specjalnie nie gra roli ale konieczny jest kolorowy tusz gdyż np: Zdjęcia zabytków miasta na PO muszą być w kolorze sami rozumiecie. Słyszałam że dobre drukarki są laserowe bo tunery mają bardzo wydajne ale nie za bardzo umiem zorientować się na takiej w tych granicach cenowych co wam podałem więc jeżeli jest to prawda że one są one dobre podajcie konkretne modele.
Przepisz to jeszcze raz, tym razem po polsku, z zastosowaniem interpunkcji. Moze wtedy komukolwiek będzie chciało się dotrwać do końca Twojego wywodu.
Poszukaj Brotherów w przedziale > 300 PLN, ew. pokombinuj z domowymi CISS. Kolorowe lasery są ciekawe, ale te tanie w eksploatacji to chyba nieco wyższa półka cenowa.
Witam ponownie a co sądzicie o drukarce HP DeskJet Ink Advantage k209g? Drukarka kosztuje 389zł w pobliskim sklepie wraz z tuszami a tusze dość wydajne bo według internetu czarny jest na 600 str a kolor na 250 str i nie są aż tak drogie tusze gdyż w tym samym sklepie 29 zł oryginał a w hipermarkecie Carrefour jeden 39,99zł. A słyszałem że firma HP jest dominującą firmą komputerową na rynku w jakości i wykonaniu(Ale nie miałem żadnego urządzenia tej firmy więc dlatego tylko słyszałem.)