Mam problem z dźwiękiem w grze FAR CRY,w ustawieniach gry mam ustawiony dźwięk 5.1 a w grze słychać dźwięk tylko 2.1,jedynie podczas uruchamiania gry słychać dźwięk we wszystkich głośnikach,próbowałem już wszystkich możliwych ustawień w opcjach dźwięku w grze i w sterownikach karty dźwiękowej.Mam kartę zintegrowaną na płycie NVIDIA nForce Audio Codec i korzystam ze sterowników 6.86_nforce_win2kxp_international_whql.Zainstalowanie sterowników REALTEK tez nie pomaga.Jeżeli komuś to pomoże mam taką płytę http://pl.asus.com/products4.aspx?l1=3& … odelmenu=1
Sprawdź, czy ustawienia przyspieszenia systemowego są w porządku.
Aby to zrobić:
- Kliknij Start i wybierz Panel sterowania.
2.1. W widoku kategorycznym:
2.1.1. Wybierz Dźwięki, mowa i urządzenia audio.
2.1.2. Kliknij Dźwięki i urządzenia audio.
2.2. W widoku klasycznym:
2.2.1. Kliknij Dźwięki i urządzenia audio.
-
W zakładce Głośność, w polu Ustawienia głośników kliknij na Zaawansowane….
-
W zakładce Głośniki powinno być nastawione na Głośniki systemu Surround Sound 5.1.
-
W zakładce Wydajność wszystkie suwaki powinny być nastawione na Pełne i Najlepsza, czyli wszystkie suwaki maksymalnie na prawo.
Mam tak ustawione i nadak nie ma dźwięku 5.1.
Spróbuj skasować całą grę i zainstalować ją ponownie.
Instalowałem kilka razy i nic nie pomaga,a może trzeba mieć inną kartę dźwiękową?
Może tak… Być może twoja karta dźwiękowa nie spełnia wymagań gry…
A spróbuj uruchomić inną grę, która obsługuje system dźwiękowy 5.1 . Sprawdź, czy na innych grach działają wszystkie głośniki.
A może wydaje ci się, że “Far Cry” działa tylko na 2.1 ? Może to specjalnie jest tak, że w grze jest 2.1 ?
W innych grach słyszę dźwięk 5.1