Brak dźwięku Acer Aspire 5520 POMOCY ;(


(Login007) #1

Kupiłem Acera Aspire 5520

Poinstalowałem sterowniki itp...

I nie mam dzwieku :frowning:

Czytam, googluje, ale wiekszosc rzeczy to dla mnie czarna magia, szczegolnie, ze konkretnie takiego problemu to nie znalazlem.

Pomozcie mi, bo kolega zawsze mowi ze jestescie najlepsza stronka (musialem Wam sie jakos podlizac :P)

AHA - jedna sprawa... moze nie jestem totalnie zielony jesli chodzi o kompy... ale taki lekko zielonkawy owszem :frowning:


(Micoud81) #2

a w menedżerze urządzeń nie masz żadnych konfliktów? Mam nadzieję że wiesz co to menedżer urządzeń:wink:


(Login007) #3

No i pierwsze faux pas...

Wiem, co to menedzer urzadzen...

ale o jakie KONFLIKTY chodzi? :expressionless:


(Technik Elektro) #4

wklej zrzut ekranu z owego Menadżera.


(Login007) #5

Oto on w zalaczniku

post-77446-13856533776896_thumb.jpg


(Technik Elektro) #6

boshhee było tyle razy :

najpierw łatka KB888111 :

http://winforum.pl/showthread.php?t=12764

potem sterowniki do realteka hd audio !!


(Login007) #7

ale ja instalowalem ta latke! :frowning:

tylko, ze (chyba) bylo tak, ze zainstalowalem sterowniki, potem latke, a potem znowu sterowniki

a moze cos zepsulem?

mowilem, ze nie jestem specem

to teraz mam cos odinstalowac, czy po prostu jeszcze raz sprobowac latke, a potem sterowniki?

i sterowniki moga byc z plytki acera, tak? (wiem, glupie pytanie, ale chce sie upewnic)


(Technik Elektro) #8

facet a widzisz w gałęzi UAA dla intel high definition audio w gałęzi narzędzia systemowe ?? wywal sterowniki które zainstalowałeś pobierz łatkę zainstaluj i potem sterowniki.


(Login007) #9

Dobra, moze ja jestem skonczonym idiota komputerowym ale tego sie chyba zepsuc nie dalo :expressionless:

Odinstalowalem sterowniki, zainstalowalem latke, zainstalowalem sterowniki i efektow zadnych nie widac

Chyba, ze powinienem wiecej sterownikow odinstalowac?

Wiem, pewnie Cie to juz irytuje i to bardzo, ale nie mam pojecia co ja zle robilem albo robie


(Technik Elektro) #10

spróbuj tych :

http://files.soulpass.com/acer/realtek_ ... driver.zip


(Wojtaz131) #11

Daj głośniej na lewo jest takie kółko i na monitorze zobaczysz zielony pasek głośności :wink:


(Login007) #12

Ale smieszne, naprawde :confused:

Chyba serio chcesz, zebym z balkonu skoczyl :confused:

Wlasnie robie format i bede te wszystkie sterowniki od nowa instalowal w jakiejs tam kolejnosci itp, bo moze to, ze niektore byly i odinstalowywane i instalowane ponownie przeszkadza.

Jak to nie pomoze to nie wiem co zrobie


(Login007) #13

Podczas instalacji sterownika Blue Tooth wyskoczyl blad

"Nie znaleziono urzadzenia z interfejsem bluetooth" :expressionless:

Czy to o to samo chodzi, co w tym dzwieku? I co z tym zrobic?

A podczas instalacji sterownikow do modemu ktore pozniej podobno trzeba tez wyskakuje "brak urzadzenia obslugiwanego przez ten sterownik" choc ogolnie internet dziala na tym laptopie (choc jak cos teraz pisze ze stacjonarnego)

Aha, łatke zainstalowalem, a po latce te sterowniki ktore doradziles


(Ciupa Michal) #14

w jakiej kolejności instalowałeś sterowniki(wszystkie)?


(Login007) #15

Mam nadzieje, ze sie nie pomyle:

Chipset

Launch Manager

Blue Tooth

latka

Audio (nie z plyty)

Modem (nieudany)


(Login007) #16

DZIAŁA! !!

Mozna zamknac temat...

Jesli ktos spyta, co pomoglo - NIE WIEM, razem z pewna osoba od mojego ostatniego wpisu zrobilem mnostwo roznych rzeczy... i pewnie kiedys bede mial ten sam problem co teraz, ale... moze nie :slight_smile:


(Sylwester S) #17

no czesc

mam takiego samego laptopa:)

miałem podobny problem ale związany bardziej z wirusami i antywirusem, który po odinstalowaniu troche namieszał, ale po formacie jest wszystko OK, instalowałem z płytki po kolei wszystkie stery,a Blue Tooth mi nie wchodzi i z tego co wiem to ta wersja nie ma tej funkcji, wersja:6A2G16

i sie troche dziwie ?? :o

a o latce to też nic nie wiedziałem,a mam tylko SP1 w XP

:slight_smile: