Brak dźwięku. 'Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego


(Maciek Foremka) #1

Witam Od 3 dni nie mam dźwięku. Gdy najadę na ikonę dźwięku w prawym dolnym rogu mam napis 'Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio'. Do tego miałem jeszcze pasek jak ze starego Windows'a. Pasek już normalny jak w Win Vista, bo taki mam system operacyjny. A głosu jak nie było tak do teraz jeszcze nie ma. Próbowałem odinstalować i zainstalować sterowniki, nic nie pomogło. W Menedżerze Urządzeń stan karty dźwiękowej wygląda tak:' System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)'.Skanowałem antywirusem i wykazało wirusy w systemie jednak je 'niby' usunęło. Gdy skanowałem kolejny raz już nic nie wykryło.

Tutaj log z Combofix'a: http://www.wklejto.pl/103756 . Proszę o pomoc. :slight_smile:


(Drobok) #2

W logu raczej nic nie ma, zapoznaj się z regulaminem działu. Combofixa nie używa się od własnego widzimisię. Radzę przeczyścić system ccleanerem później zainstalować właściwy sterownik, korzystając z programu speccy, oraz wyszukiwarki google


(Maciek Foremka) #3

Ok spróbuję. Z tym Combofix'em to jak patrzyłem to w większości podobnych problemów był potrzebny . Dlatego myślałem, że i w moim . :slight_smile:


(XMan) #4

  • przywracanie systemu sprzed trzech dni nie pomaga ?

Zainstaluj AIDA32 - Enterprise System Information 3.94.2

Z sekcji Komputer --> Podsumowanie spisz/podaj :

--> Nazwa płyty głównej

--> Mikroukład płyty głównej

--> Multimedia (Karta dźwiękowa)

kliknij aby powiększyć :

audioh.th.jpg

Nie wykaże odpowiednich danych to zainstaluj AIDA64 Extreme Edition 1.70.1400

Dodatkowo podaj jaki posiadasz system bit.

Windows Vista ale jakie bit.?

  • poczekaj za odpowiedziami fachowców z tego działu ponieważ jeszcze mogą być wirusy :frowning:

(Maciek Foremka) #5

Niestety nie miałem zapisanych żadnych punktów powrotu. Miałem wyłączoną opcje tworzenia ich.

Windows Vista 32-bit.

Z innego programu mam te dane.

Płyta główna - MSI MS-7345

Chipset - P35/G33/G31

Karta dźwiękowa - Realtek High Definition Audio


(XMan) #6

Podaj p/w dane o które prosiłem.

  • podam odpowiednie sterowniki.

-- Dodane 24.08.2011 (Śr) 15:52 --

Zainstalowałeś wcześniej sterowniki do swojej płyty głównej Chipset?

Sprawdzałeś te sterowniki do karty dźwiękowej :

http://www.dobreprogramy.pl/Realtek-Hig ... 21164.html

:?:


(Maciek Foremka) #7

Tak ten sterownik do karty dźwiękowej już instalowałem parę razy, ale mogę spróbować jeszcze raz. W sprawie sterowników do płyty głównej, nie jestem pewien ale chyba tak, choć sam nie wiem już .


(Drobok) #8

Co do samego combofix, nie powinno się go używać.

Wklej do notatnika:

File::

c:\windows\iun6002.exe

c:\windows\system32\DRIVERS\PavProc.sys

Zapisz jako CFScript.txt, przenieś na ikonę combofix. Następnie usuń pozostałości po nim otc. Skan drWeb, czyszczenie ccleaner, skan malwarebytes

Potem ściągnij OTL i zrób loga wg instrukcji.


(XMan) #9

No... wcześniej musisz mieć zainstalowany Chipset ponieważ bez tego karta może być nie wykryta.

Po drugie możesz mieć kartę graficzną z wbudowanym układem dźwiękowym i wtedy ustawia się jako domyślna ?

Wrzuć screeny z :

  1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).

  2. Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos.

  3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo i gier.

Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link lub miniaturkę.

Wcześniej sprawdź :

Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos

czy masz wybraną kartę dźwiękową Realtek HD...

/na Viście trochę inaczej, podaję z Windows XP/.

Jeszcze wcześniej sprawdź czy nie ma wirusów ponieważ nic nie pomoże :frowning:


(Drobok) #10

Najlepiej zrobić ss z programu speccy z pierwszej strony. Do tego celu korzystasz alt + print screen, zapisujesz w paint i wklejasz np na www.zapodaj.net


(Maciek Foremka) #11

Ze Speccy: http://zapodaj.net/4ece946c227e.jpg.html

A tu z Menedżera urządzeń : http://zapodaj.net/347858033989.jpg.html


(XMan) #12

Ze Speccy mało danych.

Podaj z zakładek Płyta główna oraz Audio.

Z Menedżera urządzeń Microsoft Kernel DRM Audio Descrambler wynika prawdopodobnie na brak sterowników Chipset ,

brak odpowiednich sterowników do karty dźwiękowej lub zainfekowany komputer.

Powtarzam po raz kolejny - czekaj za odpowiedziami prawdziwych/dobrych fachowców z działu Bezpieczeństwo.


(Maciek Foremka) #13

Dobrze dobrze czekam .

Płyta główna - http://zapodaj.net/2eca905df08f.jpg.html

Dźwięk - http://zapodaj.net/de4f190e613b.jpg.html


(XMan) #14

Nie podałeś dźwięku - Audio tylko drugi raz "Płyta główna" :frowning:


(Maciek Foremka) #15

ups już podaje

Audio - http://zapodaj.net/f29bdebaad54.jpg.html


(Drobok) #16

Sterownik dźwięku jest, więc to wina wirusa. Zastosuj się do mojej wcześniejszej porady. Odinstaluj tego descamblera (ppm i odinstaluj)


(Agatonster) #17

foremcia ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Maciek Foremka) #18

dołączam log ze scanu http://wklejto.pl/103772


(Drobok) #19

Daj sam skan z otl, resztą tylko przeleć system.


(Maciek Foremka) #20

Skan z OTL - http://www.wrzuc.to/LZ2KKOaw.wt

-- Dodane 24.08.2011 (Śr) 21:10 --

I jak widać coś w tym skanie?