Brak dźwięku na stronach www!probowalam juz wszytskiego


(Liverpoolka89) #1

witam. mam problem taki jak wielu przede mna na tym forum.zadne rady poprzednikow na tym forum nie pomogly. cały czas wszystko działalo. a przedwczoraj zonk.nie odtwarza dzwieku na stronach, ani mozilla ani opera.wszytko jest dobrze poustawiane.wgralam nowy klite codec, dodalam ten plik do rejestru i dalej nic.juz probowalam wszytskiego i nic nie dziala. niech ktos mi pomoze.prosze.czy da cos przywrocenie systemu na przyklad do tego dnia kiedy wszytko dzialalo?jakie jeszcze moga byc rozwiazania tego problemu??pozdrawiam


(Joni987) #2

Instalowałeś flash playera? Ew. przeinstaluj flash playera, przeglądarkę, przed ponowną instalacją przeczyść pliki i rejestr programem CCleaner.

Dźwięku nie ma tylko na stronach?

Możesz spróbować przywrócić system.

Jeżeli to nie pomoże:

Daj log z hijackthis.

Log wklejasz na np: http://wklej.to/ i w swoim poście umieszczasz tylko link do niego.


(Liverpoolka89) #3

sprobuje tego co napisales i dam znac. poza tym nie ma tez dzwiekow systemowych

-- Dodane 06.07.2009 (Pn) 22:33 --

http://wklej.to/S6Uc

no to wyszlo mi takie cos.

o to chodzilo?nie znam sie za bradzo na kompach.

a wolalabym nie przywracac systemu bo komp mi po tym swiruje.

ma ktos na to jakis pomysl?


(Joni987) #4

Usuń w hijacthis; (uruchom hijackthis > wybierz: "do a scan system only" > zaznacz poniższe wpisy i wybierz "fix checked")

Poniższe wpisy również możesz usunąć w powyżej opisany sposób w celu optymalizacji komputera (nie są one błędne, lecz ich usunięcie przyśpieszy nieco system)

Jeżeli nie masz dźwięku wogule, spróbuj po usunięciu błędnych wpisów programem hijackthis i restarcie komputera, przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej, przed ponowną instalacją przeczyść rejestr programem CCleaner oraz jv16 powertools.

W analogiczny sposób, jak ze sterownikami karty dźwiękowej przeinstaluj sterowniki DirectX (możesz to zrobić równocześnie ze sterami od karty dźwiękowej) DirectX 9 (win XP) DirectX 10 (win vista, 7)

Napisz dodatkowo jaki masz model karty dźwiękowej i jaki system operacyjny, oraz który Service Pack.


(Liverpoolka89) #5

system xp prof., service pack 1,karta realtek alc 850.

zabieram sie teraz za sterowniki do karty i tego directx. bo dalej nie mam dzwieku.jak mi się uda z Twoja pomocą to chyba bedzie cud :slight_smile:

-- Dodane 07.07.2009 (Wt) 1:17 --

zrobilam wszystko jak napisales.i jest jeszcze gorzej teraz to juz nawet z winampa nic nie slychac!!a na stronach www tez gorzej, bo jak mialam na maksa glosniki to bylo slychac cicho chociaz melodie a teraz nic cisza :? padam na twarz nie wiem co dalej robic

-- Dodane 07.07.2009 (Wt) 1:23 --

ide spac jutro dalej popróbuje ,dzieki za dzisiejsza pomoc

-- Dodane 07.07.2009 (Wt) 19:36 --

niech ktos pomoze..przywrocenie systemu nic nie dalo ;/