Brak dźwięku na WINFAST TV 2000 XP EXPERT


(system) #1

Witam,

mam komputer jak napisane poniżej.

Na początku na viscie mialem dzwięk, lecz po formatownaniu dysku i po instalacji na nowo systemu win vista dźwięk w TV zniknął (ciągle uzywam programu WINFAST PVR2 i tych samych sterowników co przed formatem). Próbowałem wielu rzeczy ale dźwięk nie powrócił. Przy włączonym komputerze wyciagnalem kabelek i kilka razy go wkładałem do złacza na plycie głównej aż wreszcie pojawił się głos. Na panelu sterownia głosem Windwos i na panelu REALTEK pojawił sie napis iz urządzenie pracuje w toku.

Dźwięk był, ale po wyłączeniu i włączeniu komputera dźwięku znowu nie ma, na panelu głośność i na programie od karty dźwiękowej na złączu FRONT MIC pisze ze jest niepodłączone, gdy zas wyciagne i wloze kabelek glos sie pojawia i pisze ze złacze FRONT MIC działa i pracuje w toku.

Co robic, jak chce mieć głos w TV musze za każdym razem wykładać i wkładać kabelek podczas właczonego komputera.


(Sonnor) #2

zobacz tutaj to już było:)

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight=


(system) #3

To nie ma nic wspólnego z moim problemem. Ja nie mam dźwieku na wszystkich kanałach poki nie odłącze i podłacze kabelka.

Złączono Posta : 10.10.2007 (Sro) 18:06

Już sobie poradziłem. Wszystko działa jak dawniej! !!

Złączono Posta : 18.11.2007 (Nie) 12:15

Oto jak sobie poradziłem:

obok zegarka jest ikonka menadzera dzieku (taki szary glosniczek) klikamy na niego, potem w otwartym oknie klikamy na zolty folder w prawym gornym rogu. Potem w otwartym oknie zaznaczamy 2 opcje ktore tam sa i OK.

I działa! !!