Po formacie dysku i przeinstalowaniu windowsa nie działa mi dźwięk. Moja płyta główna to chyba ASUS:A7U(lub V) 333, a karta dźwiękowa S.B. 5.1 LIVE. Proszę o w miarę szybką pomoc.
Trzeba zainstalować sterowniki do karty dźwiękowej
Zainstaluj najnowsze sterowniki, ściągniesz je ze strony producenta:
Pozdrawiam
Krzych
Bo ty pobrałeś sterowniki z 2001 roku, to co się dziwisz. Ściągnij te co Ci napisałem. Powinno zadziałać.
Pozdro
Po zainstalowaniu sterownika podanego przez Krzycha wyskakuje okienko
To nie wiem co to może być… Jeżeli rzeczywiście masz Sound Blaster 5.1 Live, to powinno śmigać. A jakiego ty systemu używasz: nie jest to czasem Media Center?
Odinstaluj ponownie ( w trybie awaryjnym ) i zainstaluj te nowe co podał Krzychu:)
W pierwszym ostrzeżeniu systemowym masz napisane, że nie została wykryta zamontowana karta dźwiękowa Sound Blaster Live. Sprawdź w Menedżer urządzeń - Kontrolery dźwięku, czy nie ma tam jakiegoś żółtego znaku zapytania. Jeżeli jest, to podaj dokładnie przy jakiej pozycji.
Mam XP po zainstalowaniu innego pliku z tego samego linku pisze, że nie wykryło tej karty na moim kompie…
Właśnie jest żółty znak zapytania
To odinstaluj go… Prawy klik nacisnij na niego i odinstaluj… Powinno być…
Reset, i zainstaluj nowe stery…
Ale skąd mam je wziąć?? (wykrywa kontroler multimediów audio…)
Ale co wziąść… ? Sterowniki, przeciez chyba sciągałeś…?? To masz na dysku… Wypakuj i po resecie wgraj…
Odinstaluj to… Nacisnij na to raz i pozniej prawym kliknij i nie wiem powinno być odinstaluj, jesli nie ma to chyba jest coś takiego jak własności i tam bęzie… Poszukasz w tych zakładkach
masz kartę Sb live 5.1 digital (sb0220)lub model (sb02…)może być do 09 i te karty nie są wspierane przez creativa.Musisz poszukać po różnych forach ja też miałem z nią same problemy (zmieniłem)ale na pewno coś znajdziesz.Anie masz do niej sterów na płytce??
asmax , przed instalacją sterowników do karty dźwiękowej NALEŻY najpierw zainstalować sterowniki do chipsetu płyty głównej. Zrobiłeś to ?
Jeżeli nie, to pobierz i zainstaluj ten sterownik do płyty głównej. Uruchom ponownie komputer.
Następnie zainstaluj sterowniki do karty dźwiękowej.
LOL Zainstalowałem z Windows Live Update i mi wszystko działa Dzięki za pomoc i za linki…
Nie ma za co, od tego jest to forum
Pozdrawiam i Wesołego Alleluja.
Krzysiek