Brak dźwięku po formacie( komplet sterowników)


(Motlub1) #1

Witam.Jakiś czas temu oddałem komputer do serwisu (zainstalowanie systemu), ponieważ u mnie pojawiały się jakieś problemy gdy robiłem to sam m.in jakieś stery nie chciały się zainstalować oraz wyskakiwał błąd i nie było dźwięku.W serwisie poprosiłem, aby sprawdzono czy wszystko jest ok.Powiedziano mi przy odbiorze,że dźwięk jest jednak w domu dźwięku nadal nie ma.System to Widows XP z SP3.Niewiele wcześniej instalowałem też XP ale z SP2 i dźwięk był;/.W menedżerze urządzeń wszyściutko git.Co sądzicie?

Drugi problem to dziwne 2-3 sekundowe ''warczenie kompa'' w odstępach około 10-15 sekund.Strasznie mnie to denerwuje:( Co ciekawe po przejściu na stan wstrzymania i ponownej pracy na komputerze nic nie ''warczy'' i chodzi wspaniale,cicho.?????????

-- Dodane 01.10.2009 (Cz) 21:24 --

Wcześniej podczas normanego działania kompa występowało warczenie a podczas grania nie, teraz po przejściu na stan wstrzymania odpaliłem grę i znów trzeszczy co chwilę...

-- Dodane 01.10.2009 (Cz) 21:26 --

:frowning:


(stalesz) #2

Warczenie kompa,czy głośników ? Może jakieś urządzenia elektromagnetyczne w pobliżu.


(Motlub1) #3

Kompa.Urządzenia raczej nie, wieża w odległości ok 1 m


(stalesz) #4

Zdejmij ściankę sprawdż wentylatory,któryś może ocierac o obudowę,lub ma nie nasmarowne łożysko /ślizg/.Przy okazji obejrzyj płytę,czy kondensatory nie są wybulone.


(Kkoziel13101) #5

Witam, mój problem polega na tym, że zrobiłam formatkę laptopa Emachines E510 i nie mam dzwięków. Dzięki systemowe są. Próbowałam już wszystkiego (chyba).

Zainstalowałam Everesta i w multimediach nie pokazuje mi kompletnie nic :frowning:

W DirectX też tak jakby nie obsługiwał nic :frowning:

Zainstalowałam Realteka i też nic.

Prosze o pomoc a ewentualne potrzebne informacje podam.

Płyta główna Emachines Rhine

I tak na marginesie urządzenie diagnostyczne DirectX wyświetla mi konunikat następujący: "Nie znaleziono karty dzwiękowej. Aby ją odnaleźć, zainstaluj sterownik dzwięku dostarczony przez producenta sprzętu"

Wszystko było by w porządku, ale na stronie producenta także podają Realteka i nie działa. Już na serio nie wiem co mam zrobić albo jestem totalną blondynką

P.S. proszę o pomoc na system XP bo oryginalnie musiala być Vista (takie mam sterowniki na płytce)