Brak dzwieku po formacie system nie widzi urzadzen audio


(Rekin766) #1

witam mam problem dzwiekiem.Po formacie zanikl dzwiek system niewidzi urzadzen audio glosnika.pomocy. :frowning:


(Lucius P.) #2

Witam, a zainstalowałeś sterowniki do karty dźwiękowej :?: #-o


(sosen86) #3

ewentualnie jeśli xp to jeszcze poprawkę KB888111 jeśli jej nie instalowałeś


(XMan) #4

Temat i problem b. ładnie opisany ale :

  1. System ?

  2. Płyta główna ?

  3. Karta dżwiękowa ?

  4. Zainstalowana wersja sterownika do karty dżwiękowej ?

  5. Zainstalowane kodeki ?

/ najważniejsze to system, płyta główna, karta dżwiękowa /.

Odpowiedz a jeżeli nie wiesz to dużo pomoże

AIDA32 : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ation+3.93

lub EVEREST Home Edition : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ition+2.20

w/w nie na Vistę.


(krzysiek.l) #5

Chyba trzeba zainstalowac sterowniki


(slawex1983) #6

Jak ma zainstalować sterowniki skoro Windows nie wykrywa urządzeń audio. Tak jak ktoś pisał wcześniej musisz zainstalować kb888111xpsp2.


(XMan) #7

Osobiście zgadzam się ze Wszystkimi ale narazie tyle wiemy że brak dżwięku a reszta ??

/ KB888111xpsp2 - nie działa na SP3 , nic na ten temat nie wiemy, co ma itp. itd. /.

A może ma tą samą płytę główną i kartę dżwiękową co ja ??

Kosztuje to mnie kilka minut a tak czekamy, czekamy, czekamy wiele godzin i brak odpowiedzi... :o


(Gosiawejda) #8

U mnie było to samo-też system nie widział urządzeń audio.

Everest je pokazywał.

No i nie mogłam dojść o co chodzi.A jak się okazało problem był oczywiście 'pod nosem'.

Outpost znalazł w Document and Settings.......>Autostart-jakiegos Malware (RiskTool-Reboot)

Po pozbyciu się dziada wszystko działa jak powinno.

Nie znam sie na wirusach i tym podobnych,a w szoku byłam,że nic kompletnie w tym folderze nie było,a Outpost pokazywał tam tego wstręta.

Powiedzcie mi,gdzie on był,skoro go nie widać-folder był pusty.... :o

To tak zapytałam z czystej ciekawości.Dziękuję z góry za odpowiedź-oświećcie mnie.