Brak dźwięku po formacie


(Siekiera0700) #1

Witam

Mam pewien problem.Po sformatowaniu komputera dźwięk nie działa.Jestem pewień,że to nie np. przez głośniki.Słuchawki też nie chodzą

Na początku myślałem,że to wina niVida WDM Capture (universal),występował z tym błąd(wiecie,ten żółty wykrzyknik czy coś w tym stylu). Ściągnąłem jakieś sterowniki,błąd został naprawiony.Ale głosu nie ma cały czas.Ściągałem potem sporo sterowników i innych ,,pomocy" ale to nic nie dało. Pamiętam,że parę lat temu problem również wystąpił,ale wtedy sobie jakoś z tym poradziłem,niestety nie mam pojęcia jak

Oczywiście nie mam nic wyciszonego,sprawdzałem to.

Nie znam się na tym, może ktoś z was mi pomoże? Dam jakieś zdjęcia,nie wiem czy akurat będą przydatne:


(system) #2

Jaką masz płytę główną??


(Siekiera0700) #3

Nawet nie zauważyłem,że na ss pokazuje ,,nieznana".A więc,nazwa płytki to chyba 945gzm-s2


(Piotr Kluzowicz) #4

Próbowałeś sterowników stąd: http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false

?


(Siekiera0700) #5

Niestety, cały czas brak głosu :?


(Piotr Kluzowicz) #6

A czy po tym całym formacie zainstalowałeś najpierw sterownik do czipsetu płyty głównej?

Jeśli nie to teraz zrób tak:

  1. Wywal sterownik od dźwięku, który masz obecnie.

  2. Wyczyść system CCleaner'em.

  3. Zainstaluj sterownik do czipsetu pł. głównej.

  4. Zainstaluj sterownik do dźwięku.

Sterowniki bierz stąd:

http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... s2_30.html


(Pomoc) #7

Zainstaluj SP3 jeśli nie ma.


(Siekiera0700) #8

Ok,dzięki.Spróbuje tego i tego.Może coś pomoże


(boczi) #9

OT :arrow: Kosz