Brak dźwięku po uruchomieniu Skypa


(Mmmk1980) #1

Witam,

Po uruchomieniu skypa przestaje działac dźwięk na komputerze, nawet w trakcie odtwarzania muzyki. Sprawdzałem już sterowniki, wyświetla się jedynie komunikat, że działają poprawnie. Pomaga jedynie ponowne uruchomienie komputera. Posiadam system operacyjny Windows Vista Home Premium.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.


(stalesz) #2

Rozmowa testowa skypa też nie działa ? Panel sterowania../Dżwięk /Komunikacja- zmień ustawienia


(Mmmk1980) #3

W ogóle nie ma dźwięku po uruchomieniu skypa. Zmiana ustawień nie pomaga.


(stalesz) #4

Uruchom Menadżera zadań przy włączonym i wyłączonym skypie..Porównaj użycie procesora i pamięci..szczególnie skypa.


(Mmmk1980) #5

Użycie procesora od 4% do 30%, pamięc 1.17 GB przed uruchomieniem skypa . Po uruchomieniu skypa procesor skacze do 100%, po chwili spada do 50% i powraca do początkowego użycia pomiędzy 4% a 30%. Pamięc wzrasta do 1.29 GB i spada po chwili do 1.17GB. Użycie procesora przez skypa od 00 do 03 a pamięc 90 980 KB. Zero błędów sprzetowych. Brak dźwięku.


(stalesz) #6

Spróbuj zainstalować wersję 3.8 albo 4,choć ver.3.8 raczej nie ruszy http://www.oldversion.com/Skype.html Przeskanuj system Malwarebytes-em.


(Mmmk1980) #7

Przeskanowałem, czysto. Poprzednio miałem starszą wersję skypa i ten sam problem.


(stalesz) #8

Zastanów się nad zmianą sterowników dżwięku.Opcja Komunikacja blokuje Ci dżwięk.


(Mmmk1980) #9

Zamieniłem najnowszego skypa na jedną z wcześniejszych wersji 4. Dopiero to poskutkowało. Niestety nic innego nie pomagało. Właśnie zamieniłem viste na win7. Zobaczymy co mi zmiany przyniosą.