Witam, mam problem, a mianowicie w menedżerze urządzeń nie wykrywa mi “kontrolery wideo, dźwięku i gier”. A gdy najdę myszką na ikonę dźwięku w prawym dolnym rogu ekranu wyświetla mi się komunikat “Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio”. Wcześniej miałem dźwięk ale po zainstalowaniu karty sieciowej zaczęły się problemy z dźwiękiem. Czasem jest tak ze po 15/ 16 godzinach po wyłączeniu komputera, PC-et aktualizuje mi sterowniki audio zgodnym ze standardem HD audio (coś takiego) lecz nie zawsze. Mam zainstalowane Realtek ac97 oraz Realtek high definiton audio driver. Jak już mi sie zaktualizuje ten sterownik to przy zakładce w menedżerze urządzeń “realtek zgodny ze standardem HD audio” widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem w środku i nie mogę nic z tym zrobić. Próbowałem zainstalować sterowniki do tego ale nigdzie nie mogę znaleźć jak już znalazłem to 32 bit a ja mam 64 bit. Robiłem reinstal Realtek ac97 i hd audio driver… nic nie pomogło… Pobrałem program EVEREST ULTIMATE EDITION i w zakładce multimedia -> hd audio -> puste pole. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje w tym wszystkim… (jeśli to coś pomoże to tutaj wypisałem informacje na temat komputera z góry dziękuję za pomoc). Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x 267) Nazwa płyty głównej Asus P5N-E SLI
Typ magistrali Intel AGTL+ Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows 7 Home Premium
Bardzo dziękuję za odpowiedź w tak szybkim czasie… mam pytanie odnosnie tych sterownikow mianowicie mam pobrac to z folderu driver czy normalnie to co jest w srodku na "1 stronie’. Dziękuję
Nie moge wysłać 3 screena, za mało MB. Jeśli chodzi o rozwinięcie kontrolery wideo dźwięku i gier to tej zakładki w menedżerze nie mam, nie wykrywa mi w ogóle.
Jeśli klikniesz lpm na folder audio to następnym pierwszym folderem jest driver.
Ręce opadają.
Niech sobie będzie cokolwiek, nie interesuj się takimi zbędnymi szczegółami, napisałem wcześniej: “Dostałeś linka do archiwum zip, masz to pobrać, po pobraniu rozpakować np. na pulpit i następnie zainstalować.”
Przecież pobierasz całe spakowane archiwum zip a nie coś z jego wnętrza.
Nie zauważyłeś, że w folderze Audio jest też plik AsusSetup.exe, który uruchamia instalatora tych sterowników?
Napisałeś, że “Nie jestem ogarniety w tych sprawach” - to co powyżej piszesz oznacza, że najwyższy czas poznać chociaż “podstawowe podstawy” obsługi komputera, pobierania danych, instalowania oprogramowania itp zanim zaczniesz tłuc w gireki.
Odtwarzaj (Głośność odtwarzania) prawie na maksimum - 97% Nagrywaj (Głośność nagrywania) prawie na minimum - 5/6%
inaczej mikrofon nie będzie działać.
(dziesiętne milimetra mają duże znaczenie)
Zwiększ czułość mikrofonu wg. trzeciego screena. Ostatni czyli czwarty screen przedstawia co zrobić aby działał panel przedni komputera.
Start --> Panel sterowania
powinna być taka ikona i tam są te zakładki oraz ustawienia:
Możesz wejść do nich również przez zaznaczoną/brązową:
Powinno być, może pomyliłeś Menadżer urządzeń z Menedżerem zadań ?
(tak jak mówiłem, zakładki kotrolery dźwięku, wideo i gier nie ma w moim menedżerze urządzeń)
Możliwe, że przez wirusy, ponieważ mój windows wygasł i potrzebował aktualizacji razem z programem pobrałem bardzo duzo wirusów, większość z nich juz usunąlem anty-wirusem. Udało sie zaktualizować, ale problemy zaczęły się wcześniej, miałem dźwięk z zniekształconym głosem… tak jakby dźwięk był odtwarzany w spowolnionym tempie tzn. bardzo niski ton słyszałem grając, słuchając muzyki również gdy oglądalem youtube. Problemy z dźwiękiem zaczęły sie gdy zainstalowalem karte sieciową.
PPM (prawym przyciskiem myszki) na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia
–> Sprawdzanie błędów --> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Trwa b. długo, nie przerywaj.
Dobrze będzie jak jeszcze sprawdzisz czy masz włączoną kartę dźwiękową w BIOS-ie.
Z linku do kodeków pobrałeś i zainstalowałeś jednocześnie odtwarzacz Media Player Classic.
Dobry - możesz go używać.
Wirusy mogły być wcześniej, mogą być jeszcze.
Samym antywirusem nie zawsze wszystkie usuniesz.
Wykonaj i poproś kogoś/fachowca z działu bezpieczeństwo aby sprawdził: