Brak dzwięku przy podłączenie do pc


(eloelotom) #1

Witam,
jeżeli to zły dział proszę Admina o przesunięcie.

Mam pc podłączone do TV przez kabel HDMI. Wszystko działa ok. Dziś musiałem podpiąć kompa do monitora za pomocą kabla: DVI. Do wyjścia audi podpięty woofer przy pomocy jacka 3,5. Tutaj pojawia sę problem ponieważ nie ma dźwięku. Pod ikoną głośniczka normalnie widać przesuwający się pasek “głośności”.
Oczywiście sterowniki już przeinstalowałem.
Gdzie szukać rozwiązania jaki może być problem?
Pozdrawiam .


(BloodyEyes) #2

Podaj zrzut ekranu z apletu sterowania dźwiękiem w pasku systemowym.


(eloelotom) #3

To masz na myśli?


(JNJN) #4

A co do tego gniazda podpiąłeś? jeśli to subwoofer to nie działa jak normalny głośnik - sprawdź dźwięk na słuchawkach lub normalnych głośnikach lub jak monitor ma głośniki podłącz kablem wyjście audio zielone z wejściem audio monitora.


(eloelotom) #5

Podłączyłem zestaw audio do pc , woofer plus dwa stojące głośniki. Oczywiście zwykłe głośniki jak i słuchawki też były podłączone. Niestety efekt był zerowy.


(JNJN) #6

Rozumiem, że sprawdzasz na tylnym zielonym gnieździe?

Co to za system?

Wrzuć screen z menadżera z rozwiniętą gałęzią kontrolery dźwięku, wideo i gier.

Sprawdź w Dźwięki, co masz domyślnie ustawione, bo może dalej masz HDMI, a teraz powinno być ustawione na posiadaną kartę dźwiękową.


(eloelotom) #7

Tak sprawdzałem na tylnym jak i na przednim panelu.
System no win 7.

Jak widać są ustawione domyślnie głośniki.


(JNJN) #8

No to w/g systemu powinno działać?

Sprawdź ustawienia w aplikacji Realteka, zrób tam testy.


(eloelotom) #9

Przeprasza, że tak późno odp. Też sprawdziłem ustawienia w Realtek’u i niestety dalej nic. Dalej cisza.