Brak dźwięku SiS 7012 Audio, Kod 10


(Keiran X) #1

Witam, będę wdzięczna za każdą pomoc. Sama próbowałam już rożnych sposobów, ale nic nie wychodzi. Otóż ostatnio z powodu wirusa sformatowałam komputer i od tej pory nie mam dźwięku.

Nazwa Płyty głównej to ECS L7S7A2

Dźwięk PCI SiS 7012 Audio Device

Gdy wchodzę przez Panel sterowania do Dźwięki i urządzenia audio mam 5 zakładek. W zakładce Głośność mam informacje brak urządzenia audio, a w zakładkach Audio i głos mam wszystko wyłączone i jest na szaro także nie mogę nic zmienic. W ostatniej zakładce Sprzęt, gdy klikam na Realtek AC'97 Audio poniżej mam następujący opis:

Producent Realtek

Loaklizacja: Magistrala PCI 0, urządzenie 2 funkcja 7

Stan urządzenia: NIe można uruchomić tego urządzenia (Kod 10)

Gdy wyinsalowałam Realtek i próbowałam instalować jeszcze raz to przerywało i pojawiał się komunikat o błędzie. Nie mogę też wejść Regulację głośności.


(Cosik Ktosik) #2

Zainstaluj te ze strony producenta: http://eu.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloa ... 3&LanID=16

(poprzednie są już usunięte, ale wyczyść jeszcze CCleanerem).


(Keiran X) #3

Dzieki za pomoc spróbuje zainstalowac może się uda, tylko zanim to zrobię to co mam usunąć za pomocą tego CCleanera? Wiem, że może to głupie pytanie, ale nie jestem najlepsza z informatyki, a nie ma mi kto pomóc oprócz was na forum, więc nie denerwujcie się na mnie. :smiley:


(Cosik Ktosik) #4

W cleaner, kliknij analiza. Potem kliknij przycisk Uruchom Cleaner.


(Keiran X) #5

Wielkieeeee dzieki, pomogło i znow mam glosik :lol: Zacny z ciebie człowiek. :wink: