Brak dźwięku (usunąłem Sound Max 5.2)


(Alain1984) #1

Witam.

 Od razu zaznaczam że jestem całkiem zielony w temacie komputerów. Więc proszę tłumaczyć “dużymi literami”

 Sprawa ma się tak. Jakiś czas temu przestały mi grać głośniki (Logitech x 540). Nie wiem czy to przez wyłączenie prądu jak komputer był włączony czy to tylko przypadek.

Szukając sterowników do Soundmaxa 5.2 znalazłem kolejną wersję która zażyczyła sobie odinstalowanie 5.2 a sama wzięła i nie zadziałała :confused: I teraz jestem w kaczej d…

Próbowałem przywracać system (sam na to wpadłem! !!

 

Moja karta dźwiękowa to Analog Devices AD1988B @ nVIDIA nForce 590 SLI (MCP55PXE) - High Definition Audio Controller

Nie wiem czy sie przyda, ale żeby w razie czego było szybciej to płyta glówna to  Asus M2N32-SLI Deluxe

 

Pomocy bo mnie szlag trafia od braku dobrej muzyki :slight_smile:


(tosiekbu) #2

Witam,

 

Podaj model płyty głównej trzeba zainstalować od nowa sterowniki.


(Alain1984) #3

Jeśli to  Asus M2N32-SLI Deluxe nie wystarczy to może jeszcze podam :

ID płyty głównej    10/25/2007-C51XEMCP55PXE-M2N32SLI-00

Typ magistrali  FSB   AMD Hammer

Typ magistrali pamięci   Dual DDR2 SDRAM

Chyba to wszystko co może się przydać


(tosiekbu) #4

Jaki masz system operacyjny


(Alain1984) #5

Windows xp professional


(tosiekbu) #6

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/SoundMAXAD1988_Audio_V510X6110.zip


(Alain1984) #7

Hehe zanim edytowałeś już zainstalowałem pierwszy link. Mam nadzieję że nic złego się nie stanie. W każdym razie działa:D Dzięki ogromne!


(tosiekbu) #8

jeżeli działa to jest ok, po prostu warto mieć sterowniki do chipsetu a w układach nVidii sterowniki  audio są właśnie czasami w chipsecie.

 

Pozdrawiam.