Brak dźwięku w całym windowsie :(


(Guauld) #1

NO więc mam taki problem: nie mam dziwięku w całym windowsie. Przeinstalowałem go- i nic. Proszę o dokładne wytłumaczenie- krok po kroku- co mam zrobic. Za pomoc z góry dziękuję.


(Jacek Bydgoszcz) #2

Zapewne zainstalować sterowniki od karty dźwiękowej.


(Paweł.Tomczuk) #3

teraz mam 2 pytania:

  1. Czy masz zintegrowaną karte muzyczną z płytą głowną????

  2. Czy zainstalowałes sterowniki do tego podzespołu???


(Guauld) #4
  1. Tak

  2. Tak

:frowning:


(juskin) #5

W cuda nie wierzę ale zbieg okoliczności...więc powinno się pojawić pytanie:

Czy jesteś pewny że głośniki nie poszły.

Próbowałeś np. podłączyć słuchawki...

Sprecyzuj:

domyślam sie że po nowej instalacji te problemy wiec stąd moje pytanie


(Guauld) #6

Głośniki na pewno działają (ps. głośnik mam w monitorze wbudowany :stuck_out_tongue: ) bo jak odtwarzam jakiś film to dzwięk jest czysty, nieskarzony (wiem, że wystrczy powiedziec, ze jest :stuck_out_tongue: ), więc to na pewno nie głośnik :confused:


(Sebos99) #7

to działa w końcu dźwięk czy nie? :?


(Guauld) #8

Jak odtwarzam jakiś film lub coś tak, chodzi o to, że nie ma żadnych efektów dźwiekowych jak coś np. klikne :confused:


(Sebos99) #9

nie mogłeś od razu tego napisać tylko ludzi wprowadzasz w błąd? na pewno to nie sprawka karty dźwiękowej. czego ci brakuje? dźwięków systemowych? zerknij tu: panel sterowania- dźwięki i urządzenia audio- dźwięki i tam sobie poustawiaj


(Borys951) #10

A masz dźwięk przy odtwarzaniu filmików na YouTube??


(M Salatka) #11

Ja miałem podobny problem!!

Jak kupiłem nowego kompa to zainstalowałem win xp pro (pirat) i nie miałem dzwieku!! Niemiałem dzwieku bo nie miałem zainstalowanych sterowników do karty dzwiekowaj, ale nie mogłem ich zainstalowac bo wyskakiwało ze musze mieć ServicePack 2 !!


(Guauld) #12

No tak... dzisiaj włączyłem kompa i już w ogóle dzwięku nie ma. Co mi sie tu dzeje :frowning: ?! Ja nie wiem, jak może sie tak chrzanic :frowning: ? Nie ma dzwieku, retartuje sie czcesto i badziewny explorer sie czasami sam wlacza, kiedy ja z niego w ogole nie kozystam. CO sie u mnie dzieje, potrafi ktos wytlumaczyc?! Zawsze chodzilo wszystko OK, a teraz tak jest :cry: .


(De Niro) #13

opisz dokładnie problem

►start-> uruchom-> devmgmt.msc czy istnieje konflikt sprzętowy :?:

►start-> uruchom-> cmd

Podazj zawartośc na forum

►dodaj do rejestru


(Guauld) #14

Spytałem się wczoraj brata o co chodzi i powiedział, ze potzebne są nowe sterowniki, ale nie możemy ich zainstalować :frowning: