Brak dźwięku w filmach MP4


(Matis365) #1

Witam sprawa wygląda następująco: Pobrałem film w formacie MP4 na komputer a następnie przerzuciłem go na telefon (LG E460). Klikam na film i wyskakuje okno: Nieobsługiwany typ pliku. Pobrałem MX-Player i spróbowałem ponownie odtworzyć film. Włączył się jednak bez żadnego dźwięku. Sprawdziłem jeszcze w AMP-Player ale problem nadal występuje. Co zrobić w takiej sytuacji ? Ten sam film na komputerze działa normalnie.


(skrzek) #2

jak włączysz film to w prawym rogu będziesz mógł wybrać rodzaj dekodera - sprzętowy (HW) i programowy (SW) zmiana tego powinna pomóc.

możesz również na forum XDA znaleźć MX Player Custom Codec Pack (dodatkowe kodeki do MX Playera)

Alternatywą jest zainstalowanie innego odtwarzacza - polecam VLC.


(Matis365) #3

Zmiana na HW nie pomogła, w VLC też nie ma dźwięku. Zainstalować te kodeki które są w sklepie play ?


(skrzek) #4

Sprawdź na kompie w jakim formacie jest dźwięk (w jakimś odtwarzaczu np. w VLC)

raczej odpuściłbym instalowanie kodeków ze sklepu.


(XMan) #5

Usuń wszystkie kodeki.

 

Po usunięciu

przeczyść komputer np. programem CCleaner :

https://secure.piriform.com/502/cookie?affiliate=32372&redirectto=http%3a%2f%2fdownload.piriform.com%2fccsetup506.exe&product=70988

U góry po lewej “Cleaner” na dole Analiza - Uruchom Cleaner


(skrzek) #6

Mowa jest o braku dźwięku w odtwarzaczu na telefonie z Androidem :wink:


(Kazdan63) #7

Zainstaluj MX PLAYER .

 

Pobierz (i umieść w pamięci smartofona , tabletu) :

 

https://drive.google.com/file/d/0B-HnGXDSzvpmV2VYeXBEQW5EZDg/view?usp=sharing

 

MX PLAYER - USTAWIENIA - DEKODER - NIESTANDARDOWY KODEK (pokaż mu pobrany folder zip)

 

DTS , AC3 , AAC itd. , itp.