Brak dzwięku w głośnikach


(Kamil40013) #1

Witam mam problem z dźwiękiem w laptopie chodzi oto że , podłączyłem słuchawki do laptopa i wszystko było dobrze wszystko grało. Ale niestety po odłączeniu słuchawek stracił się dźwięk w głośnikach natomiast gdy na nowo podłącze słuchawki to dźwięk w słuchawkach jest a jak odłącze słuchawki to w głośnikach nie ma dźwięku co z tym robić pomocy.


(XMan) #2

Nie piszesz jaki system ?

Sprawdź w opcjach ustawienia głośników co i jak masz zaznaczone/wybrane.

Może tylko "Słuchawki stereo" zamiast "Głośniki stereo-laptop".

eu305_glosniki-2.jpg


(Kamil40013) #3

Windows 7. Wątpie , że to będzie programowe uszkodzenie bo wcześniej się tak nie zdarzało.


(stalesz) #4

Masz pewnie słuchawki USB z własnym sterownikiem,może Trust.Podaj dane płyty głownej,dokładny typ laptopa z naklejki.Sprawdż czy zainstalowana jest karta dżwiękowa w Menadżerze urządzeń.Sprawdż w Panelu sterowania..Dżwięki jakie masz urządzenia audio i jakie są ustawienia głośników /zewnętrzne-stereo / czy słuchawki.Podaj system.


(XMan) #5

Jak niedawno wystąpił ten problem to przywróć komputer do wcześniejszego stanu lub przeinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej...


(Kamil40013) #6

Słuchawki mam na normalne wejście Jack

Windows 7

Laptop: Dell Preciosion M4500


(XMan) #7

Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania.

Nie masz dźwięku w głośnikach laptopa czy na zewnętrznych ?


(stalesz) #8

http://www.dell.com/support/drivers/us/ ... tSelection Automatically detect..Wykryj autoamatycznie


(Kamil40013) #9

W menadżerze urządzeń nie mam żadnych wykrzykników. Dźwięk mam tylko na słuchawkach gdy wyłącze słuchawki to w głośnikach (chodzi o głośniki w laptopie) nie ma dzwięku.

Próbowałem przywrócić system ale to też nic nie dało.

Co to miało niby dać.