Brak dźwięku w niektórych programach i Youtube


(Krystekkb) #1

Witam,

Od wczoraj bodajże mam problem taki, że gdy włączam jakiś filmik na YT, to odtwarza mi obraz, lecz brakuje tam dźwięku. Na wrzucie jest podobnie, lecz przy plikach audio klikam Play, buforuje się, ale muzyka nie chce ruszyć. Na kompie gdy odpalam serial to jedynie na 1 odtwarzaczu działa mi poprawnie (działa dobrze na VLC media player, tzn. dźwięk jest, u innych odtwarzaczach dźwięku brak). W Winampie także dzwięk mam.

Macie 2 screenshoty, jak odpalam film/serial to dzieje mi się pierw to:

errordkk.jpg

potem to:

warningl.jpg

Pełny tekst z tego wyżej:

http://wklej.org/id/444909/txt/

I włącza się tylko obraz bez dźwięku (jak na YouTube)

Próbowałem już reinstalować kodeki (miałem K-lite Codec Pack, dzisiaj usunąłem i zainstalowałem X Codec Pack, nadal to samo). Zainstalowałem ponownie Adobe Flash Playera, Javę, dalej to samo. Może spróbować Combofixnąć to?


(Piotrkijak) #2

Co do pierwszego screena, to rzuca się o brak pliku. Spróbuj przeinstalować program, jeżeli nic to nie da, to przy użyciu googli wyszukaj i pobierz wskazany plik i nie powinno być problemu, natomiast drugi screen, wskazuje ewidentnie na brak kodeka. Ściągnięcie paczki K-lite Codec Pack Full powinno rozwiązać problem.

-- Dodane 26.12.2010 (N) 21:17 --

Jakby co, to plik o którym mowa na pierwszym zrzucie pobierzesz ztąd: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?evll


(Krystekkb) #3

Dalej nic. Pobrałem i wrzuciłem ten .dll do C:\Windows\System32, zresetowałem kompa i ciągle to samo. Pobrałem też K-Lite Codec Pack Full i także nic. A nie chodziło może o evr.dll? Tylko, że on jest w System32, chyba, że jest uszkodzony, właśnie w opisie pisze, że jest to "Plik DLL ulepszonego renderowania wideo". Ściągnąłem go ale nie mam pojęcia jak go podmienić bo odmowa dostępu jest.


(Piotrkijak) #4

Musisz go przejąc na własność i przydzielić sobie uprawnienia. Zrobisz to w właściwościach pliku w zakładce zabezpieczenia.


(Krystekkb) #5

Gdy chce to zrobić, to pisze "Nie można zapisać zmiany uprawnienia na evr.dll. Odmowa dostępu." No i jak klikam prawy na ten plik to obok Zmień nazwę i Usuń jest ikonka tarczy. Może w ogóle się nie da go podmienić. Jakieś pomysły jak to podmienić?:wink:


(Piotrkijak) #6

Tak jest bo nie masz uprawnień przydzielonych. Tak jak pisałem, musisz go przejąć na wlasność, a potem przyznać sobie uprawnienia pełnej kontroli. Tutaj masz poradnik jak przejąć plik na własność: http://www.porady.org/przejmowanie-na-w ... ows-vista/


(Krystekkb) #7

No więc tak: zrobiłem tak jak w tym poradniku, podmieniłem, uruchomiłem ponownie kompa i wciąż to samo ;\ Już nie mam pojęcia co to może być. Combofix albo jakiś inny program do logów by nie pomógł dojść do tego co by było przyczyną?


(Piotrkijak) #8

Combofix'a nawet nie uruchamiaj, bo możesz sobie rozwalić system i skończy się na jego reinstalacji.

-- Dodane 27.12.2010 (Pn) 10:25 --

Spróbuj jeszcze zastosować do tego co jest w tym temacie: http://www.cccp-project.net/forums/inde ... pic=4221.0


(Krystekkb) #9

Pobrałem, lecz gdy chce zainstalować pokazuje mi się komunikat, że "Ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego systemu", próbowałem wg. tego poradnika: http://www.vista.pl/porady/165_ta_aktua ... blem_.html lecz się nie udało, ponieważ po rozpakowaniu nie było tego pliku .cab

-- Dodane 28.12.2010 (Wt) 14:00 --

Już nikt nie wie jak pomóc? Może pomoże to, że ten błąd i to, że nie słyszę dźwięku na YT pojawił się wtedy, gdy chciałem odpalić video w formacie .mkv