Witam, mam problem z portem odpowiadającym za słuchawki, dźwięk w głośnikach jest, gdy podłączam to dźwięk nie leci w słuchawkach tylko na głośnikach, co robić ?
Słuchawki są w 100% sprawne i port też, ponieważ odświeżałem (instalowałem windowsa na nowo) (przed zainstalowaniem windowsa ponownie wszystko dzialało jak należy)
Problem jest taki że gdy podłącze słuchawki pokazuje że są nie podłączone https://prnt.sc/q0qtja
proszę o pomoc. ;/
Skoro pokazuje niepodłączone słuchawki, to znaczy że FIZYCZNIE nie widzi połączenia - system ani sterownik nie musi mieć nic do rzeczy.
Mam to samo na płycie Gigabyte Z170 - kupiłem ponad rok temu, a nadal nie wiem czy nie działa mi gniazdko, czy płyta tak ma po prostu, czy coś innego - zanakupiłem SB Live za całe 20 zeta, bo było to tańsze niż dziagnostyka kompa w sklepie. Jakość? Mioooodzio!
Chyba, że masz lapka - wówczas karta na USB… droższa i dźwięk do bani w tańszych modelach.
EDIT: no chyba, że gniazdo masz urwane albo któraś ze ścieżek na elektronice jest przerysowana…
EDIT2: Nie napisałeś co za sprzęt posiadasz - PC, Laptop? Jakie komponenty, model?
EDIT3: może to też być wina automatycznie zainstalowanego sterownika dźwięku… szukaj po ID sprzętu, najlepiej u producenta układu.
Zrób, jak możesz usb z live cd linuksa i sprawdź Twoje + 2 słuchawki. jak Pójdą 2-> suchawki uszkodzone, jak żadne port, jak Pierwsze-> sterowniki Win.
W przypadku uszkodzenia gniazdka karta usb, do filmu/ CSGO wystarczy ta za 5 zł.