Brak dzwięku w VIA AC'97 Enhanced Audio (kod 10)


(Waski99) #1

Witam wszystkich.Mam problem z kartą dźwiękową,chodzi o to że dzwięk nie odtwarza się gdzy włanczam wyskakuje błąd itp :frowning: .W Menadżerze sprzętu pisze mi jakiś kod 10??może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi??Jeśli podać jakieś informacje prosze pisać.


(Lukaszk 89) #2

Miałeś z kompem płytki ze sterownikami?Jeśli tak zainstaluj sterowniki do dźwiękówki.

Jeśli nie ściągnij Everesta i spisz jaką masz kartę dźwiękową.


(Waski99) #3

Opis urządzenia Typ

VIA AC'97 Enhanced Audio Controller jakoś tak tam pisało.A w menadżerze pisze C-media Ac97 Audio Device.


(Lukaszk 89) #4

Zobacz ten :arrow: http://members.driverguide.com/driver/d ... rid=308071


(Waski99) #5

dzięki ale jest mały problem gdy naciskam download pisz mi coś żeby o zapłacie za pobranie


(sdar) #6

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.


(Lukaszk 89) #7

Spróbuj tu :arrow: http://cr.am/framed.php?url=http%3A%2F% ... riverguide (VIA AC97)


(Waski99) #8

Nie działa :frowning:


(Cosik Ktosik) #9

Uruchom Everesta Ultimate (nie inną wersję). Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:

  • Nazwa płyty głównej

  • Mikroukład płyty głównej


(Waski99) #10

Typ procesora AMD Duron, 1300 MHz (13 x 100)

Nazwa płyty głównej Kobian KOB KT266a FDSX (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)

Mikroukład płyty głównej VIA VT8366A Apollo KT266A


(Cosik Ktosik) #11

Zobacz sterowniki z tej strony: http://www.mercury-pc.com/downloads_lis ... oductid=63

Najpierw VIA 4 in 1, a potem Audio Driver Realtek


(Waski99) #12

Wielkie dzięki wszystko działa