Brak dźwięku w XP(po formacie, zainstalowane sterowniki)


(daniellbn) #1

Witam. Pierwszy raz zdarzyło mi się , że po formatowaniu oraz zainstalowaniu sterowników w systemie XP brakuje dźwięku ... Można prosić o pomoc ??

Dane ( i tu też ku mojemu zdziwieniu ):

Nazwa płyty głównej Nieznane

Mikroukład płyty głównej Nieznane

A karty dźwiękowej nie pokazuje wcale... dlaczego tak się robi ?? przecież instalowałem sterowniki ...


(Cedar) #2

No a u nas szklana kula zaszroniała i nic z niej nie dowiemy się.

Skoro używasz programu, który nie potrafi rozpoznać podzespołów to co się dziwisz?

Użyj programu SIW http://www.dobreprogramy.pl/System-Info ... 13062.html

Dodatkowo uruchom menadżer urządzeń i napisz przy których są kolorowe znaczki.


(daniellbn) #3

Ok to teraz powiedz co mam z tego programu dokładnie podać ... a menadżerze urządzeń kolorowy znaczek jak to ująłeś jest przy PCIDevice


(Cedar) #4

To co chciałeś podać na początku - składniki Twojego komputera - najlepiej najważniejszy czyli symbol płyty głównej oraz dodatkowo uruchom menadżer urządzeń i napisz przy których są kolorowe znaczki.


(daniellbn) #5

Property Value

Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.

Model GA-M56S-S3

Version

Serial Number

North Bridge NVIDIA nForce 560 Revision A3

South Bridge NVIDIA nForce 560 Revision A3

CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+

Cpu Socket Socket AM2 (940)

System Slots 4 PCI

Memory Summary

Maximum Capacity 2048 MBytes

Maximum Memory Module Size 1024 MBytes

Memory Slots 4

Error Correction None

Warning! Accuracy of DMI data cannot be guaranteed

Wyżej edytowałem posta i napisałem , że w Menadżerze urządzeń jest znaczek przy PCIDevice... a z tych danych z menadżera coś jeszcze podawać ??


(Cedar) #6

Wystarczyło tylko GA-M56S-S3 :wink: Nie masz płyty CD ze sterownikami, która była w komplecie razem z płytą główną? Przy płytach Gigabyte pięknie i automatycznie się instalują z tej płytki.

Tu masz wszystkie sterowniki dla XP 32 bit:

http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... os=winxp32 - pobierz i zainstaluj ten oznaczony Chipset i po instalacji sprawdź menadżer urządzeń.


(daniellbn) #7

własnie chodzi o to ze mam i ze zainstalowałem i nie działa ... :frowning:


(Cedar) #8

Podane masz na tej stronie do wyboru 6 serwerów, z których możesz pobierać (ftp / http · Europa · Ameryka · Azja · Azja(Chiny)

ftp://download.gigabyte.ru/driver/mothe ... p65_xp.exe

lub: http://download1.gigabyte.ru/driver/mot ... p65_xp.exe

lub: http://europe.giga-byte.com/FileList/Dr ... p65_xp.exe

lub: http://america.giga-byte.com/FileList/D ... p65_xp.exe

lub: http://asia.giga-byte.com/FileList/Driv ... p65_xp.exe

lub: http://china.giga-byte.com/FileList/Dri ... p65_xp.exe

Wszystkie kable masz dobrze podłączone? Nie masz czasami dodatkowej karty dźwiękowej?


(daniellbn) #9

widzisz tylko ze na Viscie mi działały zrobiłem formata zainstalowałem xp i nie działają :confused:

-- Dodane 27.01.2010 (Śr) 16:08 --

no zainstalowałem te co powiedziałeś i nic ...