plyta glowna to: Asus K8U-X (4 PCI, 1 AGP, 2DDR DIMM, Audio, LAN)
karta dzwiekowa to: Analog Devices AD1888 @ ULi/ALi M5455 AC’97 Audio Controller
nie mam zadnej plytki ze sterami i mi wogole nie wykrywa podlaczonych glosnikow.w panelu sterowania jak biore “dzwieki i urzadzenia audio” to wszystkie pozycje sa na szaro niedostepne.
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Zainstalowałam to pierwsze, wyłączyłam kompa, a jak chciałam to drugie to wyskakuje ‘Brak sterownika! Spróbuj wyłączyć komputer i rozpocząć od nowa instalację’. Więc coś chyba jest nie tak. A jeśli chodzi o to wchodzenie w ‘Audio’ to ja tam nic nie mogę zrobić - jest takie szaro-przezroczyste i pisze, że ‘brak urządzeń do odtwarzania’. Może i wychodzę na głupka, ale ja naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Możesz mi to wytłumaczyć jak debilowi? ^^
Wejdź w menedżer urządzeń prawym na urządzenie audio tam gdzie wykrzyknik i aktualizuj sterownik wskaż mu ścieżkę do rozpakowanego folderu i sam sobie zainstaluje sterownik
Robiłem wszystko co tam było napisane, że może pomóc. W rejestrze naprawiałem, przeinstalowałem sterowniki i miałęm dźwięk w grach ale nadal niemam go na stronach internetowych i niemam dźwięków systemowych.
W programie everest home edition wykazało mi:
Nazwa Płyty Głównej: ASRock P4V88 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMN, Audio, LAN)
Mikroukład Płyty Głównej: VIA Apollo PT880
Mulitmedia: C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC’97 Enhanced Audio Controller
Karta Wideo: NVidia GeForce FX 5200 (128Mb)
Niewiem czy to spara sterowników czy tego że mam wykrzyknik przy nVdia WDM Video Capture (Univeral).
Próbowałem wszystkich strowników w sieci pasujących do mojego kompa i tych z płyty i nic.