Brak dźwięku z głośników


(Koszal No 1) #1

Witam zainstalowałem wczoraj win 7 32 bit ze stronki MS wszystko ładnie sterowniki z visty pasują po za sterownikami dzwięku. Instalator zainstalował sterowniki ale na koniec poinformował mnie że na 7 nie będą działały. Mimo to na wbudowanych w laptopa głośniczkach dźwięk jest, foobar odtwarza muzykę wszystko ładnie z tymże jakość koszmarna takich głośniczków. i tu się pojawia mój problem otóż posiadam już od dawna 2 głośniki creative z których zawsze korzystałem a teraz jest cisza, słychać jedynie szum ale muzyki ani głosu nie ma dodam że głośniki są podłączone przez zwykłe gniazdo słuchawkowe i zawsze działały....

VIA VT8237A High Definition Audio Controller taka karta graficzna zintegrowana. Ma ktoś pomysł?? nie chce odinstalowywać 7 bo mi się podoba a jak nie rozwiąże problemu z dźwiękiem będę na to skazany. :frowning:

-- Dodane 25.07.2009 (So) 10:49 --

Dodam że płyta główno to chybo to...

Clevo M660SE

Intel AGTL+

64-bit

133 MHz (QDR)

533 MHz

4265 MB/s

DDR2 SDRAM

64-bit

10:4

333 MHz (DDR)

666 MHz

[TR1AL VERSION] MB/s

V1AV-Link

8-bit

67 MHz (ODR)

533 MHz

533 MB/s


(Kris16xd) #2

poszukaj na necie Sterów do swojej karty pod W7 bo sterowniki z Visty nie działają.

pozdrawiam


(Koszal No 1) #3

heh to wiem że chodzi o sterowniki ale do tej karty nie ma bądź kiepski ze mnie szukacz...


(Piotr Zietek) #4

ja do swojego lapka (asus F3F ap075) załadowałem sterowniki z Visty ze strony producenta, ale zadziałały te z opisem (32bit).