Witam użytkowników forum. Otóż mój problem dotyczy braku dźwięku w komputerze (jak powyżej w temacie). Najpierw wyjaśnię okoliczności w jakich straciłem dźwięk. Po prostu resetowałem BIOSa wyciągając bateryjkę w celu powrócenia do standardowych zegarów procesora. Po włączeniu komputera dźwięku już nie było (to bardzo dziwne). Postanowiłem zresetować powtórnie BIOSa ale nie pomogło. Komputer wykrywa i urządzenia i kartę dźwiękową, Nie pokazują się żadne problemy. Jak puszczam muzykę (czy coś) wskaźniki dźwięku się ruszają. W BIOSie On Board HD Audio jest ustawione poprawnie, na enable. Sterowniki dźwięku również przeinstalowywałem a dźwięku jak nie było tak nie ma. Proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich.
Moja płyta główna: ASRock P67 Pro3 - ze zintegrowaną kartą dźwiękową
Jak rozumiem korzystasz ze zintegrowanego dźwięku i że jest to karta 5.1 (3 wyjścia na głośniki, słuchawki, line-in, mic).
Ja bym szukał właśnie w ustawieniach kanałów, powkładał słuchawki we wszystko co się da. Prawdopodobnie dźwięk jest wysyłany gdzie indziej (miałem nawet taką kartę co z Line-In była wstanie zrobić drugie headphones 1 przełącznikiem, więc wszystko jest możliwe).