Brak dźwieku


(Meteo17) #1

Witam wgrałem dziś nowy system mam dość dobry komputer zainstalowałem viste i mam problem z dzwiekiem karta muzyczna zintegrowana niby sterowniki wgrane ale nie działa, wygląda to następująco:

post-5163-13856534133893_thumb.jpg


(adam749) #2

Ściągnij program Everest.

Wejdź w Komputer > podsumowanie > wklej Multimedia.


(ak6) #3

Zobacz w menadżerze urządzeniach czy coś pozostało od karty (jakieś kontrolery) i usuń następnie jeszcze raz zainstaluj sterowniki dla Visty


(XMan) #4

Too...to... to jest Winamp i ostatnie wersje są mocno skopane. :o

Sprawdż na WMP, foobarku lub AIMP2 - wszystko dostępne na vortalu ,,dobreprogramy".


(Meteo17) #5

Moja karta to

Zintegrowana karta dźwiękowa

Realtek ALC662 Audio Codec (6-kanałowa)


(XMan) #6

To nie ma znaczenia. Moja ALC 883 i komputer również pod Vistę a mam XP-ka.

Sprawdż na innych odtwarzaczach bo ostatnio to dużo ludzi ma poważne problemy z Winampem i ja również.

Pisałem do nich prawie m-c temu to mi odpisali że będzie to poprawione ale zamiast poprawić to wydali jeszcze gorszą wersję.

Ostatnio tylko ,,beta" i wyścig a to wszystko rozwala komputery.

Brak słów na ostatnie wersje programów...

Sprawdż jeszcze na kodekach K-Lite Kodec Pack Full + Real Alternative - nie zapominając o prawidłowej deinstalacji oraz czyszczeniu komputera.

Edit : jak możesz to kup lepiej sobie jakąś starą kartę dżwiękową ,,Blasterka" za 20 zł.i będziesz mieć święty spokój bo ten Realtek już mnie wkurza od momentu zakupienia komputera / pół roku /. Kupiłem komputer i przez tydzień dniami i nocami się męczyłem żeby można było rozmawiać przez Skype włączając mikrofon do przedniego panelu.

Okazało się że panel Realteka jest odwrotnie przetłumaczony / wystarczy codziennie obserwować tematy na forum /.

Zamiast ,,Włącz" to przetłumaczyli ,,Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego". :o

Co się dziwić produkt bliskowschodni - aby upchnąć a reszta to ,,poloki myślić i gryść chińskum zupka"... :slight_smile:


(Meteo17) #7

Wiesz mam karte wlozyłem ją Karta dźwiękowa Creative SB Live! Sound Card ale też coś lipa jakie sterowniki do niej??


(Baranina101) #8

jam mam inny problem ale objawy te same czyli "Brak dzwieku", wymieniono mi plyte glowna na ABIT AS8 i w serwisie powiedziano ze format a jak nie pomoze to sciagnac sterowniki do plyty glownej. Tylko jakie sterowniki? plyta jak podalem procesor Pentium 4 2.80GHz i win xp, ktos moze cos poradzic jakie sterowniki jezeli to w ogole o to chodzi


(adam749) #9

A dokładniej jaki to model? Jak będziesz wiedział to tu masz stery do niej, tylko wybierasz Sound Blaster > Live! > i wybierasz model > Dalej > wybierasz język, windows na który mają być, rodzaj pliku zostawiasz na All > GO > i masz tam "Drivers"