Mam laptopa Asus N61V/N61VF/N61VG Series. Problem polega na tym kiedy zainstalowałem nowe sterownik do karty graficznej “NVIDIA GForce GT 220M 1GB” nie mam dźwięku… Niby sterownik są “NVIDIA High Definition Audio” i “Realtek High Definition Audio” ale kiedy wchodzę w ustawienia głosu koło zegarka systemowego (prawym i urządzenia do dotwarzania) mam 3 pozycje pierwsza NVIDIA HDMI Output (nie podłączone), Głośnik (podłączone), Realtek Digital Outpad (podłączone). Niby wszystko jest ok a dźwięku nie ma. Czego to może być przyczyna??? Proszę o odpowiedz i z góry THX!
Wygląda na to ,że system wspomagania dźwięku w sterowniku karty graficznej gryzie się ze sterownikami dźwięku Realteka…Odinstaluj sterowniki karty graficznej ,przeczyść rejestr systemowy CCleaner-em , a następnie zainstaluj starszą wersje sterownika grafiki ( 197.13 - podejrzewam ,że zainstalowałeś 197.16 ) albo przy ponownej instalacji odhacz instlację "NVIDIA High Definition Audio"
P.S - narzędzie do odinstalowywania sterowników grafiki Driver Sweeper 2.1.0 , oczywiście jest to tylko moja sugestia i mogę się mylić …