Brak dźwięku!


(Kamedulaadix) #1

Witam,

posiadam komputer z systemem Windows XP, na którym nie mogę odzyskać dźwięku. Zanim wgrałem go na nowo wszystko było dobrze a teraz za nic nie mogę tego zrobić. Czytałem już chyba wszystkie wątki, ale nic mi to nie daje ponieważ nie mam zbyt dużego pojęcia o kompach. Jedyne co mogę powiedzieć to, że posiadam płytę główną ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI. O karcie dźwiękowej nie powiem nic, bo nawet mi jej nie pokazuje :confused: Męczę się z tym od dobrego tygodnia i nadal nic.Wchodząc w panel sterowania-dźwięk-pokazuje się: brak urządzeń audio. Proszę o szczegółową pomoc jeśli ktoś by mógł.

-- Dodane 17.09.2012 (Pn) 11:46 --

Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę o to.


(XMan) #2

Jeżeli nie masz to zainstaluj Windows XP Service Pack 3

Wcześniej musisz posiadać SP1 lub Windows XP Service Pack 2

Następnie najnowsze sterowniki Chipset a po nich AUDIO z tej strony:

http://support.asus.com/download.aspx?S ... 05d8pNv8Lj

Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer.

Przeczyść komputer programem CCleaner

U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć:

cf114_CCleaner.jpgccleaner2.th.jpg


(Agatonster) #3

filemonkk ,

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania zaleconej korekty proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(Kamedulaadix) #4

Myslisz ze to pomoze? Aktualnie instaluje SP2 poniewaz posiadam tylko SP3. Zrobie wszystko wedlug twojej instrukcji i zobaczymy.


(XMan) #5

Jeżeli już masz SP3 to nie instaluj SP2 :!:

Zainstaluj tylko Chipset oraz AUDIO z podanej strony (najnowsze wersje).


(Kamedulaadix) #6

Dziękuję bardzo :slight_smile: Twoja pomoc była bardzo przydatna:) Wszystko znowu gra i buczy :wink: Pozdrawiam.