Brak dżwięku


(Fantanyl) #1

Witam nie wiem czy wybrałem dobry dział na ten temat ale mam problem :frowning:

mianowicie zrobiłem ostatnio formata i zainstalowałem rzekomo wszystkie stery do płyty głównej Asus P5G41T-M LX ze strony producenta a gdy otwieram menadżer urządzeń wyskakuje

15694231.jpg

a tu mam raport z Everesta

41487098.jpg

czy mógłbym prosić o pomoc :?: bo żywcem już nie wiem co robić #-o

dodatkowe informacje :

ss1zf.jpg

ss2wp.jpg

ss3io.jpg

jeśli będzie jeszcze cokolwiek potrzebne proszę pisać


(jeikobu614) #2

Ale windows nie wskazał na problem z urządzeniem dźwiękowym tylko PCI. Wejdź w właściwości tego sterownika>szczegóły> rozwiń pasek i daj identyfikatory sprzętu i podaj jeden z nich, zobaczymy czego się domaga


(Fantanyl) #3

wyskoczyło coś takiego

PCI\VEN_8086&DEV_27D8&SUBSYS_84451043&REV_01

PCI\VEN_8086&DEV_27D8&SUBSYS_84451043

PCI\VEN_8086&DEV_27D8&CC_040300

PCI\VEN_8086&DEV_27D8&CC_0403


(jeikobu614) #4

A czy to jest XP z SP3?


(Fantanyl) #5

tak dokładnie


(jeikobu614) #6

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=20775 Sterownik chipsetu Intela

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false Do karty dźwiękowej (Wybierz te dla XP)


(Fantanyl) #7

1 -go linku nie chce mnie wczytać :confused: jakbyś mógł jeszcze raz przesłać


(jeikobu614) #8

Mi też nie, Intel coś robi najwidoczniej :smiley: Masz z tąd http://majorgeeks.com/Intel_Chipset_Device_Software_Formerly_Chipset_Software_Installation_Utility_d1667.html


(Lewanxd) #9

To jakaś nielegalna modyfikacja czy sam uxtheme’owałeś?


(Fantanyl) #10

zrobiłem tak jak poleciłeś. Nie przyniosło to jednak żadnego rezultatu nadal jest bez zmian :confused:

i jeszcze dodatkowo przy otwieraniu winampa mam :

82173222.jpg